Böylesi İlk kez

Kdz. Ereğli’de bir işyeri sahibi aradığı elemanı bulamayınca çareyi iş yeri camına astığı “Altın bilezik dağıtıyoruz, isteyen içeri girsin”yazısı ile buldu.

Böylesi İlk kez

Kdz. Ereğli’de bir işyeri sahibi aradığı elemanı bulamayınca çareyi iş yeri camına astığı “Altın bilezik dağıtıyoruz, isteyen içeri girsin”yazısı ile buldu.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Erdemir Caddesi Müftü Mahallesi Jet yol ayrımındaki bir Showroom sahibi aradığı elamanı bulamayınca çareyi işyeri camına “Altın bilezik dağıtıyoruz, isteyen içeri girsin” yazısı yazarak tepkisini dile getirdi. Çevreden geçen çoğu vatandaşın ilgisini çeken yazı için bir tek bayanların işyerine gelmesi işyeri sahibini şaşkına çevirirken, Showroom temsilcisi Hasan Altunbaş aradıkları ara elemanı bulamayınca çareyi bu şekilde bir yazarak bulduklarını ifade ederek şunları söyledi; “Sadece bu sektörde değil, her sektörde ara eleman bulma problemi var, onun için gençler sokaklarda, kahvelerde sahillerde geziyorlar. Hiçbir genç’te meslek öğreneyim, makul bir işte çalışayım düşüncesi yok, bu sorun Ereğli’nin değil bütün Türkiye’nin sorunu, ara elaman olmamasından dolayı bizlerde bu şekilde bu yazıyı yazmak zorunda kaldık “dedi.

“BİZİM AMACIMIZ GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPMAK”

Amaçlarının gençlere el uzatıp onları meslek sahibi yapmak olduğunu belirten Altunbaş konuşmasında şunları söyledi; “Astığımız yazıdan dolayı şu ana kadar hiçbir genç başvuruda bulunmadı. Birkaç bayan arkadaş geldi, onlarda yazılan yazıdan dolayı gerçekten içeride altın dağıtıldığını zannedip meraklarından gelmiş, hiçbir genç meslek sahibi olmak istiyorum, iş istiyorum diye gelmedi. Bizler hem meslek öğretip, hem sigorta yapıp, asgari ücret fazlası ve yemek veriyoruz ama buna rağmen çalıştıracak eleman bulamıyoruz, bu fotoyu sosyal paylaşım sitesine attık. Türkiye’nin birkaç yerinden telefonla aradılar ama Ereğli’den hiçbir arkadaş müracaatta bulunmadı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 07:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
sevgi
sevgi - 9 yıl Önce

Osmanlı torunu, Ereğlim insanı :-)

SIRADAKİ HABER