Boyun eğmedik ,eğmeyeceğiz

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün kaldırılışının 107 yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Boyun eğmedik ,eğmeyeceğiz
Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün kaldırılışının 107 yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından başlayan törende konuşan Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği olarak Basında Sansürün kaldırılışının 107.yılını kutladıklarını dile getirerek, Özellikle demokrasi tarihimizde basına karşı uygulanan açık ve kapalı sansürlere asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, milletin müşterek sesi olan basın susturulamaz, susturulmaya çalışılması basının değil, halkın ve milletin susturulması demektir.”dedi.

TÜRKİYENİN DURUMU İÇLER ACISI

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Ceylanpınar ve Diyarbakır’da meydana gelen olaylara da tepki gösteren Günay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:“Bu arada Silivri tutukevinde bulunan polislerimiz, gazetecilerimiz, sansüre uygulanmış orada yatmaktadır. Türkiye’nin durumu içler acısıdır. Demokrasi tarihimizde sansür uygulamalarının kaldırılışının 107.yılını geride bırakırken, siyasal demokrasimizde özellikle yerel basına destek verilmesi ve yerel basının içinde bulunduğu zorlukların giderilmesine yönelik açıklamalar vaat eden öteye gitmemiştir, gitmiyor da. Basın yayın medyaya yönelik yasal düzenlemeler özgürce görev yapmada açılımlar getirilmesine karşın, yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle basında denetim ve otokontrol sistemsizlik haline geldi. Günümüzde ise örtülü sansürün ciddi etkileri ile ayakta durmaya çalışan yerel basın asli misyonunu yerine getirmeye çalışıyor.

TANIMIYORLARSA, TANITMASINI BİLİRİZ

Kurum ve kuruluşlara sesleniyorum, başta Ereğli Belediyesi olmak üzere, Kdz Ereğli Gazeteciler derneğini tanınamazlıktan geliyorsun, eğer bir sivil Toplum kuruluşu Ticaret Odası, Esnaf Odaları tanınıyorsa Kdz. Ereğli’de Gazeteciler Derneği de tanınmak mecburiyetindedir. Tanımıyorsanız, Biz Gazeteciler olarak Gazeteciler Derneğini bu kurumlara tanıtmasını biliriz. Tabi yanımızda olan kurumlarda vardır. Kdz Ereğli Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Basında sansürün kaldırılışı sabote etmeye çalışılıyor. Kınıyorum, gazetecilerin hiçbir şeye boyun eğecek zamanı yoktur.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER