Bu saatten sona kim gelirse gelsin bu konunun dönüşü yok

Bu saatten sona kim gelirse gelsin bu konunun dönüşü yok

Bu saatten sona kim gelirse gelsin bu konunun dönüşü yok

Kdz. Ereğli’dekurulması planlanan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Kampüsü’nünyapılacağı alandaki eski hastane binalarının yıkımına 10 gün içinde başlanacağıbildirildi.Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, başkanlık makamında düzenlediği basıntoplantısında, Süleymanlar Mahallesi mevkiinde oluşturulacak kampüsün 26 dönümükapalı alan olmak üzere 41 dönüm arazi üzerine kurulacağını hatırlattı.Yapılacak kampüsün avam projesinin çizimi ile ilgili, projeye destek verecekolan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile anlaşmaya vardıklarını anlatanUysal, şöyle dedi: Hepimizin Bilindiği üzere heyecanla beklenen,Üniversitemizin yıkım halesi üniversitemiz tarafından yapıldı, 10 gün içerisinde de yıkımına başlanacak, arkasındanbizlerde Ereğli Ticaret ve Odamız (TSO ) ile birlikte, bir araya geldik, bunu Avam projesi konusunda da anlaştıkönümüzdeki hafta da üniversitemizle beraber bir protokol yapıp Avam projeyi2016 sonunda bitirip 2017’de de yapı ve uygulama ihalesine çıkılması için görüşmelerimizitamamladık ”dedi.

PROJEMALİYETİ ORTAK KARŞILANACAK

Proje maliyetininşu an için belli olmadığını ve projemaliyetinin ortak karşılanacağını belirten Başkan Uysal, “Şuan ki mevcutfakülte ve yüksekokullar kendi yerlerinde kalacak, buraya yeni öğrenci alımlarıveya yeni fakülteler gelecek” dedi.

YALÇIN BU KONUNUNDÖNÜŞÜ YOK

Kdz.EreğliTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ise yaptığı konuşmada  gelinen noktanınsevindirici olduğunu belirterek, şunları söyledi :” Göreve geldiğimiz gündenberi, aşağı yukarı 4 yıldan bu yana Kdz.Ereğli’nin öğrenci sayısı konusunda haksızlığa uğradığını ve bu konudaüzerimize düşe görevi her zaman yapacağımıza, öğrenci sayınsın hak ettiği yerdeolmadığını her basın toplantısında kamuoyu ile paylaştık.

BU SAATTEN SONA KİM GELİRSE GELSİN BU KONUNU DÖNÜŞÜ YOK

İlk göreve geldiğimiz zaman Ereğli Eğitim Fakültesininorada yine Bülent Ecevit Üniversitesine destek sağlamak amacıyla sosyal tesisprojesi gerçekleştirdik. Şuanda da belediyemiz ile birlikte ortaklaşaüniversitemizin Ereğli yerleşkesinin avam projelerini yapmak için bir araya geldik.Şuanda geldiğimiz nokta bizim için sevindirici bir nokta çünkü 4 senedirözellikle üzerinde çalıştığımız konunun artık bu saatten sonra dönüşü yok, busaatten sona kim gelirse gelsin bu konunu dönüşü yok. Başkanımızın (HüseyinUysal ) söylediği gibi yıkım ihalesi gerçekleştirildi, aşağı yukarı 10-15 güniçerisinde işi alan firma işe başlayacağını söyledi. Binaların yıkılmasürecinde proje çalışmaları da peşinden geliyor, daha sonra üniversitemiz bunun2017 yılı içerisinde Başkanımızın (Hüseyin uysal ) söylediği gibi halesinigerçekleştirecek.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ORADAKİ YERLEŞKEYİ BİR AN ÖNCEAYAĞA KALDIRMAK

Orada 40 dönüm bir arazi var, bunun üzerine 26 dönümüniversite yerleşkesi planlanıyor ama oraya şu fakülte olacak şu üniversite, şubranşlar açılacak diye bir şey söz konusu değil. Bizim için önemli olan orada26 bin metre kare alanda öğrencin eğitim yapabileceği bir eğitim yerleşkesininoluşturulması. Şuan da isim konusunda her hangi bir şey telaffuz edilmiş değil,isimler daha sonra konabilir, önemli olan bizim oradaki yerleşkeyi bir an önceayağa kaldırmamız. Ereği üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır. Ereğli engüzel yerini üniversiteye devretmiştir. Üniversitenin de bu konuda elindengeleni en hızlı şekilde yapacağına biz inanıyoruz. Bir an önce bu yerleşkeninbir an önce faaliyete geçip Ereğli ekonomisine katkı sağlaması amacıyla biz buişin içerisindeyiz.”

Başkan Uysal ve Yalçın konuşmaların ardındangazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER