Bu seçimden birileri ders almalı

7 Haziran genel seçimlerin ardından Ereğli’li vatandaşlardan seçim yorumu;

Bu seçimden birileri  ders almalı

7 Haziran genel seçimlerin ardından, Ereğli’li vatandaşlar seçimi değerlendirirken, Bazı vatandaşlar, Seçimin sürpriz şekilde sonuçlandığı, Bazı Vatandaşlarca ise, AK Parti’ye tepki oyları sonucu böyle bir tablo ortaya çıktığı dile getirildi.

Kdz. Ereğli’de 7 Haziranda gerçekleştirilen seçimleri Gazetemize değerlendiren vatandaşlar, Seçimlerde Tepkileri sadece Partilere değil o partilerin yerelde görev yapan yöneticilerden de kaynaklandığını ve bunların gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek seçimi şu şekilde değerlendirdiler;

“TÜRKİYE ARTIK KOALİSYONLAR DÖNEMİNE GİRDİ”

Erdemir Emeklisi Ramazan Başçiçek , “Ak Parti’nin Oy kaybı, Bölgede şaşkınlık yarattı, AK partinin oyunun düşeceğini bu kadar tahmin etmiyordum, CHP’de beklenen bir durum yada beklenene yakın bir durum söz konusu, MHP’de bölgede yükseliş vatandaşlarca beklenen bir durum, ancak HDP’nin barajı aşamayacağını düşünenlerde vardı, aşsada barajı kıl payı aşacağına düşünenler vardı, AK Partideki büyük düşüş toplumu gerçekten şaşırttı. Yani oy kaybı vardı ama bu kadar olacağını kimse tahmin etmiyordu, Türkiye artık koalisyonlar dönemine girdi, hayırlısı diyelim, inşallah böylesinde de bir hayır vardır. Ülkemizde artık koalisyonlar dönemi denenecek, Eğer Koalisyon ortakları Ülke menfaatini önde tutarsa başarılı olunmayacak bir şey yok,Koalisyon kültürünün yetişmesinde de fayda var bence,Çünkü her zaman tek parti olmayabilir,koalisyonlara da Ülkeyi Milleti alıştırmak gerekiyor,Seçimlerin sonunda hiçbir kabahat Vatandaşın değildir,Kabahat vatandaşta diye söyleyen siyasi partiler ise yanılmıştır,Vatandaş yanlış yapmaz,Burada Ereğli’de sorumluluk Belediye ve Teşkilat’a eşit bölebiliriz” dedi.

“HALK BİRİLERİNE MESAJ VERDİ”

Kdz. Ereğli’de TTK Emeklisi ve İsmini vermek istemeyen vatandaş “Seçimin ardından Ak Partinin alması gereken mesajı aldığını düşünüyorum, Bu seçim sonucu Koalisyona götürmez, Seçime hazırlıklı olmamız gerekir, Özellikle Ereğli’de AK Parti yerel seçimlerin ardından oy kaybı yaşadı, Bu kayıp Ereğli halkının bir şeylerden rahatsız olduğu anlamına geliyor, Bu rahatsızlığın Belediye Başkanından mı? Yoksa Milletvekili adayından mı? Kaynaklandığının değerlendirilmesi gerekir. Seçim sonucuna gelince Koalisyon Bu ülkeyi iyiye götürmez, Halk Bence Bu seçim ile birilerine mesaj verdi “dedi.

AK PARTİ’NİN OYU’NUN DÜŞMESİNE ÇOK ŞAŞIRDIM

Bölgede AK partinin oyunun düşmesine çok şaşırdığını belirten Emekli Şenol Atalay ise, MHP’nin bölgede oyunun bu kadar yükseleceğini ummuyordum, AK Parti 3,CHP 2 çıkarır diye düşünüyordum ama olmadı. MHP Bölgedeki planları alt üst etti. Bunda da Zeki Çakan Faktörü farklı oldu “şeklinde konuştu

İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ BİZ NERDE HATA YAPTIK DİYE DÜŞÜNMELİ

Koalisyonun başarılı olabileceğini düşünmediğini belirten Emekli Bankacı Haldun Üstün ise ; “Ülke olarak Avrupa’daki gibi siyasi olgunluğa ulaştığımızı sanmıyorum. Koalisyonun pek başarılı olabileceğini düşünmüyorum. O yüzden bu seçimin çok iyi sonuçlanacağını düşünmüyorum. Ama burada en önemli mesele, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri ‘biz nerede hata yapıyoruz’ diye düşünmesi lazım. Türkiye’nin koalisyonla başarı yakalayabileceğini düşünmüyorum. Yakın zamanda bir seçim gerçekleşeceğini düşünüyorum.” dedi.

TÜRKİYE KAYBEDER

Halit Mesgen isimli vatandaş ise ;” 13 yıldır AK Parti’nin devam eden özgüveninin bir anda sönmesini istemezdim bu konuda özgünüm. Bu seçim sonuçlarını görmeyi ummuyordum. AK Parti hükümetinin tek parti olarak devam etmesini isteyenlerdendim. Maalesef olmadı. Bu saatten sonra koalisyon da olsa, erken seçim de olsa Türkiye kaybeder.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER