BU UĞURDA ŞEHİT DÜŞEN BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMADIK

BU UĞURDA ŞEHİT DÜŞEN BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMADIK

 

 

gundemeregli.com-Kdz Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü törenle kutlandı.18 Haziran Çarşamba günü Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen tören Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Belediye Başkanlığı, Çelenklerinin sunulması saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr Hüseyin Uysal, günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yaparak, 4 bin 500 yıllık bir tarihe sahip olan Karadeniz Ereğli için 18 Haziran 1920 tarihi çok önemlidir. Bugün şanlı bir tarihe sahip olan ilçemizin kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. “dedi.

18 Haziran 1920 tarihi Karadeniz Ereğli nezdinde Türkiye Cumhuriyeti için çok özel ve önemli bir tarih olduğunu belirten Başkan Uysal, Ereğli Belediyesi olarak, tarihi mirasa sahip çıkacaklarını belirterek yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Türk Milleti Karadeniz’de Türk bayraklı gemilerin serbestçe dolaşmasının kabulü ile ilk kabotaj hakkını elde etmiştir. Kurtuluş Savaşımız açısından cephane naklinde deniz yolunun kullanılmasında büyük destek sağlayan bu başarı, Türk Ordusu’na, Kurtuluş Savaşı’nın en hassas anında derin bir soluk aldırmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşı olması, ilk deniz şehidinin verilmesi, kurduğu Kuva-ı Milliye Teşkilatı ile işgalden kurtulan ilk Gazi Şehir olması nedenleriyle; 18 Haziran 1920 tarihi Karadeniz Ereğli nezdinde Türkiye Cumhuriyeti için çok özel ve önemli bir tarihtir. Ereğli Belediyesi olarak, tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Nimet Hocaları, Recep Kahyaları, şanlı tarihe imza atan, bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi unutmadık; onları rahmetle anıyoruz. Onların sayesinde, tarihi şereflerle dolu bu kentte yaşamaktan gurur duyuyoruz. Gelecek nesiller böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duymalı, bu şanlı tarihe ve Karadeniz Ereğli’mize sahip çıkmalıdır. Bu konuda geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güveniyoruz. Ben, Kdz. Ereğli’yi özgürlüğüne kavuşturan, böyle bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitlerimizi ve bugün aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum. Tüm halkımızın Kurtuluş Yıldönümünü bir kez daha kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”dedi.
 
ÖDÜLLER VERİLDİ 
 
Başkan Uysal’ ın konuşmasının ardından ,Manisa’nın Soma ilçesinde Meydana gelen Maden faciasından dolayı iptal edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler protokolle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Yine Soma faciası yüzünden iptal edilen Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Osmanlı Çileği Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan En Güzel Osmanlı Çileği, En Güzel Çilekli Pasta ve Bilgi Yarışmasında dereceye girenler ise altınla ödüllendirildi. Yarışmacıların ödüllerini veren Başkan Uysal yarışmacılarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra protokolle birlikte simit ve çay sohbeti yapan Başkan Uysal’a gaziler de eşlik etti.

Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç,Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar ,Kore Gazileri ,Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Nazım Erdoğan , Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe yönetimi,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ,Sendika Temsilcileri ,askeri erkan ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER