BU YIL Kİ 1 MAYIS DAHA DA ÖNEMLİ

BU YIL Kİ 1 MAYIS  DAHA DA ÖNEMLİ

gundemeregli.com-Zonguldak’ta 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları için hazırlıklar sürüyor.

Zonguldak’ta 1 Mayıs Kutlamaları, İstasyon Caddesi’nde saat: 13.00’te toplanmayla başlayacak. Gruplar buradan Madenci Anıtı’na yürüyecek. Saat: 14.00’te Madenci Anıtı’nda 1 Mayıs Mitingi düzenlenecek. 1 Mayıs Kutlamaları çerçevesinde ünlü sanatçı Edip Akbayram, Madenci Anıtı Alanı’nda bir konser verecek.

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) öncülük ettiği kutlamalarla ilgili 1 Mayıs Tertip Komitesi ve Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partilerin ve sendikaların başkan, şube başkanı ve temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Zonguldak’ta geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tüm emek örgütlerinin ve tüm demokratik kitle örgütlerinin bir arada olduğu bir 1 Mayıs organizasyonu yapma düşüncemiz var.

Ülkemizde özellikle son dönemde gerek demokratik anlamdaki, gerekse siyasal alandaki gelişmeler, ayrışmalar bu yıl ki 1 Mayıs’ı daha da önemli kılıyor.

Zonguldak’ın demokrasi kültürünü yansıtacak, Zonguldak’taki demokratik kitle örgütlerinin, emek ve dayanışma anlamında Türkiye’ye örnek olabilecek, Türkiye’deki diğer emek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin ayrı ayrı meydanlarda, ayrı ayrı illerde ve alanlarda kutladığı bir dönemde Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda Türkiye’ye mesaj verebilecek, birleşmemiz gerektiği mesajını verebilecek bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Bununla ilgili Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, bir işçi örgütü olarak üzerimize düşen çalışmaları yaptık. Başkanlar Kurulumuzu yaptık. Afiş, el ilanı, pankart ve diğer malzemelerle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Arkadaşlarımız, 1 Mayıs ile ilgili çalışmalarına işyerlerinde devam ediyorlar.

Sizlerin de gerek katılımın sağlanması, gerekse yürüyüş ve meydandaki disipline kadar katkılarınız ve neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağız.

Bu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyoruz”.

Toplantıda 1 Mayıs kutlaması ile ilgili düzenlemeler ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, GMİS’ten Eyüp Alabaş, Satılmış Uludağ, Behzat Cinkılıç ve Muharrem Sarıçam, TMMOB Maden Mühendisleri Odası’ndan Erdoğan Kaymakçı, Zonguldak Barosu’ndan Av. İbrahim Kerem Ertem, Makine Mühendisleri Odası’ndan Soner Sinoplu, Türkiye Kamusen’den Kadir Bacıoğlu, KESK’ten Tahsin Kumkumoğlu ve Onur Arslan, Birleşik Kamu-İş’ten Metin Kahveci, DİSK/Genel-İş’ten Recep Terzi, Memursen Enerji Bir Sen’den Musa Şekerci, Belediye-İş’ten Tahsin Atayan, Türk Tarım Orkamsen’den Mitat Bağcı, Türk Sağlık Sen’den Arzu Kara, Tez-Koop-İş’ten Mustafa Avcı, Türk Haber Sen’den Necmettin Bebek, Türk Eğitim Sen’den Şahin Ören, Eğitim-Sen’den Orhan Yılmaz, Enerji-İş’ten Ömer Kırca, Sezai Karataş ve Muhittin Orhan, CHP’den Sema Koç, SP’den Recep Horozoğlu ve Nurettin Öner, İP’den Savaş Oruç, TKP’den Sami Baykurt, ÖDP’den Musa Altay ve Hüseyin Karadağ, ZOTEV’den Fikret Zaman, ADD’den Nazım Ayaroğlu, ZOKEV’den Ahmet Öztürk, Yeniceliler Derneği’nden İbrahim Kızılsu, Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği’nden Ziya Açıkgöz, Bartın Derneği’nden Ahmet Ardıç, KGD’den Sinan Çetinbakış, Alevi Kültür Derneği’nden Mehmet Kaplan, ZKÜ Öğrenci Platformu’ndan Cansu Altun ve Fatoş Yiğit, TGB’den Özge Akdağ, TLB’den Simay Karaman, Gençlik Muhalefeti’nden Uğur Ersöz ve Tamer Güzel katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 06:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER