BUGÜN 43. GÜN,EŞ VE ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

BUGÜN 43. GÜN,EŞ VE ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMIYOR

gundemeregli.com-Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi’nde çalışırken Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan şirkete ait fabrika önünde kurulan direniş çadırında 43 gündür direnin işçileri, eşleri, çocukları ve emek dostları yalnız bırakmıyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi; “Sendikamız, 27-28 Şubat 2014 tarihinde İzmir Kemalpaşa’da kurulu bulunan Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi’nde örgütlenme çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda 55 işçi Sendikamıza üye kaydı yaptırdı.Ancak Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi işvereni, işçileri sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarmaya başladı, 48 işçi işten atıldı. Bu gelişme üzerine Genel Başkanımız Eyüp Alabaş ve Sendikamız yönetimi, 13-14 Mart 2014 tarihlerinde İzmir’de çeşitli ziyaretlerde bulundu ve görüşmeler yaparak sorunun çözümü için çalışma yaptı. Ancak bu görüşmelerden bir sonuç alınamayınca 24 Mart 2014 tarihinde, Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi’nin İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan fabrikası önünde, Sendikamız Genel Merkez ve Şubeler yönetimlerimiz, Türk-İş Bölge Temsilciliği, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube yöneticileri ile sendikalı oldukları için atılan işçiler ve aileleri yürüyüş ve protesto eylemi gerçekleştirdi. 26 Mart 2014 tarihinde, İzmir Fuar alanında Marble 2014 Uluslararası Mermer Sanayicileri Fuarı’nın açılışında fuar girişinde, eşleri, çocukları ile ellerinde dövizleri ve pankartları ile toplanan işçiler, Ege Doğaltaş İşverenini protesto eylemi yaptı. 1 Nisan 2014 tarihinde, Sendikamızın üyesi bulunduğu uluslararası sendikalar konfederasyonu İndustriALL Global Union, Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi işverenini uluslararası anlaşmalara, ILO sözleşmesine ve ulusal anayasa ile yasalara uymaya davet etti. Konfederasyon, uluslararası ticaret yapan şirketlerin OECD kurallarına uymak zorunda olduğunu hatırlattı. İndustriALL, işvereni işten attığı 48 işçiyi yeniden işe almaya, örgütlenme haklarını engellememeye, adil çalışma ilişkileri ve çalışma koşulları için Genel Maden İşçileri Sendikası ile diyalog kurmaya çağırdı. İşverenin olumsuz tutumunda ısrar etmesi üzerine, 24 Nisan 2014 tarihinde, Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi’nin giriş kapısı önüne direniş çadırı kuruldu. Gece-gündüz 24 saat aileleri ile birlikte eyleme başlayan işçilere ilk destek ziyaretlerini Türk-İş’e bağlı İzmir’de örgütlü sendikaların şube yöneticileri yaptı. Sendikamızın, işten atılanların işe iadesi ve işyerinde yetki talebi için açtığı dava devam ediyor. İşvereni birkez daha uyarıyoruz; Bu direnişi kırma girişimlerinizi boşa çıkartacağız. Bu süreci uzattıkça siz de zarar göreceksiniz. Biz birlik ve beraberlik içinde mücadeleye devam ediyoruz. Sizi çağdaş ve kurumsal bir şirket gibi davranmaya, akla-mantığa ve hukuka aykırı işlemlerden vazgeçmeye, Sendikamız ile anlaşmaya davet ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER