Büyük Önder 76. yılında anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü kapsamında Kdz. Ereğli’de anma programları düzenlendi

Büyük Önder 76. yılında anıldı

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü kapsamında Kdz. Ereğli’de anma programları düzenlendi. Anma programları Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninde saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı’ndaki anma programına Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediyesi Başkanvekili Reşat Latifoğlu, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal ,  daire amirleri, oda başkanları katıldı.

 

Alternatif Çelenk Sunumu

Cumhuriyet Halk Partisi Karademiz Ereğli İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubeleri tarafından Atatürk Anıtına alternatif çelenk sunumu yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Fotoğraflarla Atatürk

Abdi İpekçi Sergi Salonu´na  protokol üyeleri, Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Fotoğraflarla Atatürk Sergisi´nin açılışı gerçekleştirildi.

 Atatürk anıtı önündeki Anma , Erdemir Kültür Merkezinde hazırlanan programla devam etti. Kültür Merkezi´ndeki anma programına Ereğli protokolü de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Uzun Mehmet Mesleki ve Tek. And. Lis.Müd. Vek. İbrahim Aydın yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Her türlü zorluğa katlanarak kendini Ulusuna adadı, Onun Ben gerektiği zaman, En büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim sözü, vatanını ne kadar çok sevdiğini gösterir. Mustafa Kemal ileriyi gören bir liderdi, Mondros Ateşkes antlaşmasından sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp Milletinin dikkatini çekti, Erzurum Kongresinde vatanın bölünmez bir bütün olduğunu tüm Dünyaya ilan etti. Sakarya savaşı sırasında söylediği vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz sözü ve ayrıca yurt toprağı her şey sana feda olsun, kutlu olan sensin senin için fedaiyiz sözleri, Onun vatan sevgisini ve kararlılığını göstermektedir. Mustafa Kemal idealist bir liderdi. Onun idealizmi yüksek vasıf özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyor. En büyük ideallerinden biride milli sınırlarımız içerisinde milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş, Uygar bir toplum oluşturmaktı. Atatürk toplumun her kesimini kucaklayan halk adamıydı. Köylümüze, polise, askere, öğretmenlerimize, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına çocuk ve gençlere onun benim için en büyük makam ve ödül Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır.sözü’ de bunu kanıtlar.O Eğitim -Bilim Fen,spora ve kültüre çok değer vermiştir.En büyük emelin milli irfanı yükseltmektir.sözünü söyleyen Atatürk çağdaş iletim yöntemleriyle yetiştirilecek yeni nesilin ihtiyaç olduğunu görmüş,ve model eğitim esaslarını belirleyip,Eğitim alanında büyük yenilikler yapmıştır.O hep milletine güvendi ve inandı.Tarihte büyük devletler kuran yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur,Kurtuluş savaşının ardından söylediği En büyük davamız en medeni ve müreffeh bir Millet olarak varlığımızı yükseltmektir.sözü bunu kanıtlamaktadır.Savaşdaki Kahramanlıkları ve orduyu mükemmel yönetmesinin yanında Devlet kurup yönetmekteki ustalığı ileri görüşlülüğü ve barış severliliği ile tarihte eşine az rastlanır.Yöneticilerdendir.Atatürk ilkeleri ve Atatürkçülük Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan gerçekçi milli ve yenileşmeye açık Çağdaş bir sistem kurmaya amaçlar,Atatürk demek özgürlük demektir.Aydınlık demektir.Vatanseverlik demektir.Atatürk demek çağdaşlık demektir.O ,76 yıl önce bugün kurulmasına liderlik ettiği bizimde yükseltmek zorunda olduğumuz pırıl pırıl cumhuriyeti ve İlkerlerini bırakarak sonsuzluğa göçtü,Yolundan ayrılmayacağımızı vurgulayarak onun yüce anısı önünde saygı ile eğiliyorum “

Program, Atatürk´ün sevdiği şarkılar ve oratoryolarla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER