Çakır, Ereğli-Devrek yolunu inceledi

Çakır, Ereğli-Devrek yolunu inceledi

Çakır, Ereğli-Devrek yolunu inceledi

Kez. Ereğli ilçesi AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, beraberindeki heyet ile yapımı devam eden Ereğli Devrek yolunda incelemelerde bulundu. Çakır yolun 2018 yılı sonuna kadar bitirileceğini söylerken, Devrek tarafından 1,5 kilometre uzunluğunda tünel yapılacağını açıkladı.

  AK Parti Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır, beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK parti İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin, Partililer, muhtarlar ile birlikte 34+00-42+00 kilometreler arasında yapımı devam eden Ereğli Devrek yolunda incelemelerde bulundu. Başkan Fatih Çakır, Yüklenici firmanın şantiye şefi Fazlı Aslandan bilgiler aldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında 2 köprü ve 3 menfezin bitirildiği ve Devrek tarafından 1,5 kilometrelik bir tünel yapılacağı bilgisini alan Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yolun kalan bölümü ile ilgili olarak ihalesinin yapıldığını ve en geç 2018 yılı sonuna kadar Ereğli Devrek yolunun tamamlanacağını kaydetti. Yolun hizmete açılmasıyla Ereğli ye ekonomik ve kültürel açıdan da büyük katkısı olacağını kaydeden Çakır “Ereğli Devrek yolu ile ilgili Ereğli Çaylıoğlu arasında arkadaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunuyoruz. Müteahhidimizden gerekli bilgileri aldık. Yaklaşık 8 kilometrelik alanı asfaltlanarak trafiğe açıldı. Diğer tarafından alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu sene ham olarak alt yapı olarak Çaylıoğlu’na kadar 500-600 metre istimlak işimiz var. O yere adar bitirmeyi hesaplıyoruz. Hava şartları el verdiği müddetçe. Onun yanında bir de her zaman basında söylemiştik. Ereğli Devrek yolu ile ilgili Çaylıoğlu ile Devrek arasında kalan kısmının ihalesi geçen hafta itibari ile yapıldı. İhale 660 gün hemen hemen 2 yıldan az bir sürede bitirmeyi 2018 yılı sonuna kadar o yolu asfaltlayarak inşallah bitireceğiz. Seneye buranın asfaltı buy müteahhidimiz tarafından asfaltlarak tamamlanacak. Diğer taraftan da ihaleyi yeni alan firmanın çalışmaları sürmek kaydıyla 2018 yılı sonunda Ereğli Devrek yolunu ‘Aşkımız Devrek Ereğli yolu gibi olsun, hiç bitmesin’ diyenlerin üzülerek söylemiyoruz, sevinerek söylüyoruz. Aşklarını bitiriyoruz. Ereğli Devrek yolunu inşallah vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Hem ekonomik hem de sosyal manada Ereğli’ ye çok ciddi katkı sağlayacak bu yol. Hem bu yol üzerinde 50-60 a yakın köylerimizin bu yoldan istifade etmesi hem de onun yanında karayolundan İstanbul’ a gidecek olanların bu yolu bu güzergahı kullanacak olması bu yoldaki ve Ereğli’ de ki hareketliliği attıracak. Aynı zamanda gelişmiş olan Karadeniz Ereğli’mizin diğer ilçelerden özellikle Devrek’ten de yazın turizm amaçlı da ziyaretlerin çok da artacağı kanaatindeyiz. İnşallah bu yol ilçemize bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Emeği geçenlere başta Milletvekillerimiz başta Faruk Çaturoğlu’na, Özcan Ulupınar’a ve Hüseyin Özbakır’ a aynı zamanda karayolları bölge ve genel müdürlüğümüze ve Ulaştırma bakanlığımıza ve sayın Başbakanımıza Ereğli halkı adına çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten yılların sürümceme de kalan bir projesiydi. Bu yolu ilk başlatan, emeği geçen milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’ a da teşekkür ediyoruz. Bu işin ilk startını alması konusunda çok büyük gayretleri olmuştu. Emeği geçen herkese Ereğli halkı adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ak Parti ilçe başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki heyet, incelemenin ardından bölgeden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER