ÇAKIR KIŞLA’DAKİ MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMINA KATILDI

ÇAKIR KIŞLA’DAKİ MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMINA KATILDI

gundemeregli.com-Kdz.Ereğli İlçesine bağlı Kışla Mahallesi halkı, her yıl Berat Kandilinde mahallemezarlığında Mevlidi Şerif okutma geleneğini sürdürüyor.

Mahallehalkının, uzun yıllardır gelenek haline getirdiği ve her yıl Ramazan ayıöncesindeki son Kandil olan Berat Kandilinde yaşamını yitiren yakınları ve komşularıiçin Kışla Mahalle Mezarlığında yaptığı Mevlit programına, bu yıl AK PartiEreğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ve parti yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

İmamHatiplerin okuduğu Yasin’i Şerif ve dualara yöre halkı ile birlikte eşlik edenÇakır, programın ardından yöre halkınahitaben kısa bir konuşma yaptı.

Çakır,Onbir ayın sultanı, mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi olan BeratKandiline bir kez daha erişmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bugünburada sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ölülerimizi unutmayıp onları buşekilde yad etmeniz gerçekten çok anlamlı. Allah kabul etsin diyorum. BeratKandilinin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayıranlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlardabulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır. Bu bilinçtazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenabı-ı Hakka içtenlikle yönelmek,işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek,benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir.İnsanımızın, kandil gibi manevi günlerve gecelerde hiç tanımadığı birisiyle bile paylaştığı sevinç, toplumsalbirliğimizin manevi yönden en güçlü dinamiklerinden olmaktadır. Berat Kandilive diğer mübarek gün ve geceler, gecenin karanlığından güneşin ışığınaulaşmamız gibi yeni bir sayfa, yeni bir heyecan, yeni bir umudu da beraberindetaşımaktadır.”

Yapılanprogramın ardından mahalle halkı tarafından Mevlidi Şerife katılanlara çeşitliikramlarda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 06:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER