Çakır´dan TSO ve Şoförler odasına ziyaret

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ile Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ile görüştü.

Çakır´dan TSO ve Şoförler odasına ziyaret

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ile Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ile görüştü.

AK Parti’nin 23 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulunun ardından yeninden ilçe başkanlığına seçilen Çakır berberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte protokol ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretlerine geçen hafta Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay ile başlayan Çakır bugünde sırasıyla Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetim kurulu üyeleri ile Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu üyeleri ile oda hizmet binalarında görüştü.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde karşılıklı olarak birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Kdz. Ereğli’nin kalkınması noktasında görüş alış-verişinde bulunuldu.

KDZ. EREĞLİ TSO ZİYARETİ

Çakır Kdz. Ereğli TSO Başkanı Tetiker ile yaptığı görüşmede, çarpıcı tespit ve açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanlığı adına ustalık denilen bir döneme girdiğini kaydeden Çakır, TSO’nun işsizliğin çözümünde üçlü sacayaklarından biri olduğunu söyledi.

15 GÜNDE BİR TOPLANACAĞIZ

Çakır burada yaptığı konuşmasında şu görüşler yer verdi: “Bundan sonraki süreçte 15 günde bir ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile yemekte bir araya geleceğiz. Ereğli’nin sorunlarını bizler de arkadaşlarımızla birlikte analiz ediyoruz. Sizinle de aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Sağlık konusunda Ereğli’nin önümüzdeki 20-30 yıllık sorunu özel ve Devlet hastaneleriyle çözülmüştür. Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek yollarında sıkıntılarımız var. Tersanelerle ilgili de Ereğli halkı adına bir şeyler söylememiz gerektiğine inanıyorum. Ulaştırma Bakanlığımızdan randevu talebimiz oldu. Hastanenin Ömerli mevkiine geçmesi, terminalin de aynı mevkie, Adliye binası, vergi dairesinin de yeni yerlerine taşınması sonrası merkezdeki esnafımızın ciddi anlamda kaygısı olduğunu biliyoruz.

“MİLLİ EMLAKA DEVRİNİ BEKLİYORUZ”

Eski hastane binalarının devri konusunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) da bir talebi var. Biz de Milli Emlak’a devrini istiyoruz, bu sayede üniversiteye devri daha kolay oluyor. Tabi TOKİ’nin de kendine göre yatırım planları var. Bunlarla da ilgili Ankara’ya gidiyoruz.

“EREĞLİ’DE TEK SES OLACAĞIZ”

Torba Yasa’dan kaynaklı maden işletmecilerinin üzerine gelen yüklerin bir kısmının Devlet tarafından karşılanması, biraz daha tolere edilmesi çalışmaları var. Sayın Başbakanımıza da konuyla ilgili milletvekillerimiz aracılığıyla iletilen bilgi var. Bu da 800-850 kişinin çalıştı HEMA gibi bir yerde bizim için önemli. Asıl önemli olan ise Ereğli’de tek ses oluşturup, gidip Ankara’dan talep etmemizdir. Hiç kimsenin egosu, şehrin menfaatleri üzerinde olmaması gerekiyor. Olmasına da izin vermeyeceğiz. Niyetimiz halis, mücadelemiz devam edecek.”

AŞILMAYAN SORUNLAR VAR

Tetiker ise burada yaptığı konuşmasında, Ereğli’de aşamadıkları önemli konuların bulunduğu belirterek, şöyle dedi:

“Genç, dinamik çalışan Çakır ile iftihar ediyoruz. Bu konuları da Sayın Çakır ile görüşüyoruz. Kendisinin, üniversite ve üniversite öğrenci sayısının çözümü konusunda gayretleri olacağını biliyoruz. Çünkü üniversite konusu, kırmızıçizgimiz, olmazsa olmazımızdır. Boşaltılan Ereğli Devlet Hastanesi binalarının fakültelere dönüştürülmesi Karadeniz Ereğli’ye yapabileceğimiz en büyük hizmettir. Burada üniversite öğrenci sayısını 15-20 binlere çıkarabilmemiz lazım. Ereğli’deki sanayicimizin kendisine ait geliştirdiği güzel bir tecrübesi var. Karabük’te kok ve kireç fabrikası gibi ünitelerin yapımı bizim sanayicimiz vasıtasıyla oldu. Bu da çok güzel bir şey. Bundan sonra demir çelik üzerine Karasu ile Filyos beldesinde kurulacak tesisler veya nerede kurulursa kurulsun, bizim sanayicimize ihtiyaç duyduğu ve değer verdiği görülüyor. Bizim sanayicimize gelen tekliflerden de, geleceğe yönelik çalışmalarından da bu anlaşılıyor. Bu da bir iftihar vesilesidir. Erdemir’in alternatifi ne kadar fazla ekonomik kaynak, katma değer yaratabilirsek sonucumuz o kadar kolay olur.”

KALICI HİZMETLER BIRAKACAĞIZ

Ereğli TSO ziyaretinin ardından Çakır, Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Çakır burada ilçede kalıcı hizmetler bırakmanın gayreti ve çalışması içinde olduklarını söyledi.

Yeni dönemde Ereği’nin farklı bir parti ilçe teşkilatı göreceğinin üzerinde duran Çakır, ilçede oluşturacakları ortak havuz sayesinde milletvekilleri ile Ankara’da etkin rol oynayacaklarını, bu kapsamda da Şoförler Odası’nın önemsediklerini dile getirdi.

YAKIŞIR BİR KONGRE OLDU

Oda Başkanı Civelek de, ziyaretten duyduğu memnuniyetin ardından şöyle dedi:

“Ereğli’ye yakışır bir kongre oldu, bu bir örnek kongredir. Bakıyorum da hakikaten ustalık işiniz belli oldu. Çünkü biz hayırlı olsuna gelmemiz gerekirken önce siz geldiniz. Şoför esnafı arkadaşımız adına teşekkür ediyor ve görevinizde başarılar diliyoruz. Buraya, kongrede bakanlarımız geldi, bir şeylerde Ereğli’ye geri alındı, sözü alındı. İnşallah daha iyi olur. Bütün sivil toplum örgütleri ile beraber hareket ederek Ereğli’de bir ilki imza atarsınız. Bundan kuşkumuz yok”

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER