Çakır’dan kutlama mesajı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 18 Haziran Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve Mübarek Ramazan ayı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Çakır’dan kutlama mesajı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 18Haziran Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve MübarekRamazan ayı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

Çakır’ın açıklaması şu şekilde:

“Yarın bizler için çok önemli olan iki anlamlı günümüzübirlikte kutlayacağız. Hem Kdz. Ereğli tarihinde destansı bir zaferinyazılarak, Nimet Hoca önderliğindeki kuvvetlerimizin İlçemizi Fransızişgalinden kurtarışlarının 95. Yılını, hem de üç ayların sonuncusu olan 11 Ayınsultanı olan Ramazan ayının başlangıcının heyecanını yaşayacağız…

Malum Kdz. Ereğli’de ortaya konulan zafer Milli mücadeleninen önemli saç ayaklarından birini oluşturmuş ilçemiz 8 Haziran 1920 yılındanişgal edilmemesinin 10. Gününde büyük mücadeleler ve azimle, kahramanca 18Haziran tarihinde bağımsızlığına yeninden kavuşmuştur.

Milli Mücadelenin en güzel örneklerinden birininsergilendiği Kdz. Ereğli’de bu zaferi her yıl olduğu gibi bu yılda coşku veheyecanla kutluyoruz. 

Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19Mayıs 1919´da Samsun´a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele döneminin en büyükdestanlarından birinin yazılığı Ereğli’miz bu tarih ruhuna göre hareketetmekte, şehitlerimizin, gazilerimizi şükranla anmaktadır.

Yine bu duygu ve düşüncelerle, 11 ayın sultanı Ramazan ayınıda aynı gün karşılamaya hazırlanıyoruz.

Ramazan ayımızın tüm İslam alimine huzur, barış ortamınıgetirmesini, Müslüman aleminin af ve mağfiret ayı olan Ramazan’a uygundavranışlar içinde olacaklarından en ufak kuşkumuz bulunmamaktadır.

Bu vesile ile hem Ramazan ayınızı hemde Kdz. Ereğli’mizinkurtuluşunun 95. Yılını kutluyoruz, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER