Çakır,MHP İl Başkanının yaptığı açıklamayı kınıyorum

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 1 Kasım Genel Seçimleri için AK Parti ‘aday adaylığı’ için başlayan başvurularının Perşembe günü sona ereceği bildirildi.

Çakır,MHP İl Başkanının yaptığı açıklamayı kınıyorum

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 1 Kasım Genel Seçimleri için AK Parti ‘aday adaylığı’ için başlayan başvurularının Perşembe günü sona ereceği bildirildi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, partisinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çakır, ülkenin zor günlerden geçtiğini söyledi, istikrarın önemli olduğunun öne sürdü. Seçim çalışmalarına başladıklarını de belirten Çakır, şunları kaydetti:“İstikrar ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Milletvekili seçimleri ile ilgili memurlar için 31 Ağustos son gün. Kamuoyuna başvurular oldukça bilgilendireceğiz. Biz çalışmalarımıza başladık, kadın, gençlik kollarımız, kadın ve gençlik temsilcilerimiz, sandık başkanlarımız, milletvekili adaylarımız ve aday adaylarımız ile çalışmalarımızı süratli bir şekilde devam edeceğiz. Gezilmedik yer sıkılmadık el bırakmayacağız.”

ÇAKIR, ‘BAŞOL’ KONUSUNDA AÇIKLAMADA BULUNDU
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Çakır, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ın AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun arasında ‘dün’ yaşanan olaya ilişkinde değerlendirme yaptı. Ayan’ın, Ormanlı Belediye Başkanı (MHP) Bayram Başol ile ilgili sözlerini sert dille eleştiren Çakır, şu ifadeleri kullandı:
“MHP İl Başkanının yaptığı açıklamayı gerçekten kınıyorum. Bir il başkanına yakışmayacak sokak ağzı ile yapılmış bir açıklama. Bu durum, Genel Merkezlerinin bu koalisyon sürecinde izlediği yolu millete anlatamayacaklarının baskısı altında agresifliği ve yaklaşan seçimlerdeki geri düşüş ihtimalinin bir panik açıklamasıdır.Bir il başkanının belde belediye başkanı ile ilgili açıklamaları sokak ağzı üslubu ile olmaması gerekirdi.
 
“MAFYA JARGONLU KELİMELER”
Bayram Başol, 2009 yılında AK Parti’den belediye başkan adayı olmuş, 2014 yılında aday adayımız olmuş, anketimize, temayülümüze girmiş bir adaya adaylık teklif ederek MHP’den adaylık teklif ederek aday yapmalarını etik buluyorlar, bu şahsın yolları ayırma kararı aldığı zaman böyle bir açıklamada bulunuyorlar.
Bu açıklamayı seçimde geriye düşmenin paniği olarak görüyorum. Üslubu hoş bulmuyorum, Bayram Başol ile alakalı eskiden bu yana partimizde görmek isteyeceğimiz bir isim.
Bayramlaşmada (30 Ağustos kutlamaları), il başkanımıza karşı yaptığı tavır hem il başkanına yakışmayacak açıklamalar. Kendisini şiddetle kınıyorum. Böyle birlikten beraberlikten kardeşlikten bahsedeceksiniz hem de mafya jargonlu kelimeler ile açıklamalarda bulunacaksınız. Siyasetin kendisine yakışmayan, etiğine yakışmayan davranışlar. Kamuoyu bunu da değerlendirecektir.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER