Cami ve mezarlıklarda temizlik

Cami ve mezarlıklarda temizlik

Cami ve mezarlıklarda temizlik

Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, ilçegenelindeki cami ve mezarlıklarda temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlıekipler, ilçe genelindeki 97 cami ve mescid ile 57 Mezarlıkta, temizlik, tırpanve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Ramazanayına girmeden önce başladıkları çalışmalarda, ilçe genelindeki cami ve mescidtemizliği ile mezarlıklarda tırpan ve bakım-onarım çalışmalarınısürdürdüklerini kaydetti.

56 CAMİ TEMİZLENDİ

Atay, bugüne kadar 56 Camide temizlik yaptıklarınıbelirterek; “İlçe Müftülüğümüz ile koordineli bir şekilde yürüttüğümüzçalışmalarda, şehrimizdeki 97 cami ve mescidin 56’nı Mezarlıklar Müdürlüğüekiplerimiz temizledi. Planlanan programa göre, Bayram Namazına kadar tüm camive mescidlerimiz temizlenmiş olacak” dedi.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Belediye sınırlarıiçerisindeki 57 mezarlıkta temizlik, tırpan, bakım ve onarım çalışmalarınındevam ettiğini belirterek; “İhtiyaç duyulan mezarlıklarımıza parke ara yollaryapıyoruz. Şehit ve Gazilerimize ait mezarlıklarımızda çiçeklendirme, ottemizliği, sulama ve çevre temizliği hizmetlerini düzenli hale getirdik. ŞehirMezarlığımız dahil, 12 bin adet mezarımızda çapalama işlemi yapıp toprakdoldurarak Mezarlıklarımızı Bayrama hazır hale getirdik” dedi.

Atay ayrıca, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde bulunan CenazeHizmetleri Birimi’nin, taziye yemekleri ve cenaze defin işlemlerini ücretsizolarak gerçekleştirmeye devam ettiğini bildirdi.


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER