Camii cemaatini geri kazanmak için öyle bir şey yaptı ki

Sıcaklar havalardan namaz kılarken sıkıntı yaşayan, cami cemaati için çözüm bulan Durmuş Şekip Aşkın, bulduğu yöntemle herkesi şaşırttı.

Camii cemaatini geri kazanmak için öyle bir şey yaptı ki

gundemeregli.com-Sıcaklar havalardan namaz kılarken sıkıntı yaşayan, cami cemaati için çözüm bulan Durmuş Şekip Aşkın, bulduğu yöntemle herkesi şaşırttı.
Alaplı’ya bağlı Bektaşlı köyünde ikamet eden  Durmuş  Şekip Aşkın isimli vatandaş, sıcaktan bunalan camii cemaati için geliştirdiği makine görenleri hayrete düşürdü. Aşkın ,vantilatör ve klimadan esinlenerek Klimatör ismini verdiği makinayı icat etti. Bektaşlı Köyü, Kasırgalı Mahallesi´nde ikamet eden Aşkın Klima ve vantilatörün çalışma sisteminden esinlendiğim bu makine’ya Klimatör ismi verdim. Camimize klima alma niyetimiz vardı fakat köyümüzün imkânı kısıtlı olduğu için klima alamadık. Sıcakların da artmasıyla birlikte Namaza giden cami cemaati camiye gelmez oldu. Ben de tekrar cemaatimizi geriye kazanmak için bu icatı yaptım. Klimatörün önünde 10 dakikadan fazla kimse duramıyor” dedi. Çalışma sisteminin soğutma prensibine dayandığını belirten Aşkın “ Üst tarafına vantilatörü, alt tarafına da buzdolabının soğutma sistemini kurarak bu şekilde ucuz yollu serinleme ihtiyacımızı çözdük” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER