Çanakkale Şehitleri 100.yılında anıldı

Tüm yurtta olduğu gibi Kdz Ereğli’de de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla anma ve kutlama törenleri yapıldı. İlk Tören Anıt önünde yapılırken, İkinci Tören Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Şehitleri 100.yılında anıldı





Tüm yurtta olduğu gibi Kdz Ereğli’de de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla anma ve kutlama törenleri yapıldı. İlk Tören Anıt önünde yapılırken, İkinci Tören Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlk Tören, Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden Törende Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı.

Gerçekleşen programın ardından şehitler anıtına protokol ve davetliler tarafından karanfil bırakıldı.

“İKİNCİ TÖREN ERDEMİR KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI”

İkinci tören ise Erdemir Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Ereğli Anadolu Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerinin hazırlamış olduğu program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bal Açılış konuşmasını yaptı. Bal, Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde ve Dünyanın örnek gösterdiği Kahramanlık destanı olduğunu belirterek şunları söyledi;  “Hala gözler onunla yaşlanır. Yürekler onunla ürperir, Düşünceler onunla yücelir, Hangi Komutan ben size taarruzu değil, Ölmeyi Emrediyorum derde 3 dakika içinde öleceğini bilen asker Hiçbir tereddüt göstermeden, bile bile ölüme koşar, Hangi ana oğlunu cepheye gönderirken, Hüseyinim Yiğit oğlum benim, Dayın Baban ve ağabeyin Çanakkale’de şehit düştüler, bak son yongam sensin, eğer minareden ezan sesi kesilecekse camilerin kandilleri sönecekse, sütüm sana haram olsun, Ölde köye dönme diyebilir, Evlatları Şehit ve Gazi olsalar bile vatan ebedi kalacak anlayışıyla hareket etmesini kutsal bir vazife bilenlerin bizlere unutulmayacak bir hatıra olarak bıraktıkları tarihin şeref dehasıdır. Bu desten inanıyorum ki 100 yıl değil, bin yıl geçse’ de unutulmayacak ve Çanakkale ruhu sonsuza kadar devam edecektir, Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitleri başta olmak üzere Tüm şehitlerimizi minnet şükran ve rahmetle anıyorum”  dedi.

“DENİZ YÜZBAŞI SERDAR DÖNER, ÇANAKKALE SAVAŞI’NIN DENİZ VE KARA SAVAŞLARININ AŞAMALARINI ANLATTI”

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemine ilişkin bir sunum yapan Deniz Yüzbaşı Serdar Döner de Çanakkale Savaşı’nın deniz ve kara savaşlarının aşamalarını anlattı. Ortaöğretim ve Liseler arası yarışmalarda şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören, Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

Törene ,Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER