Çanakkale şehitleri için sabah namazı sonrası dua edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza attı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla Tüm yurtta 18 Mart sabahı, sabah namazının ardından program düzenlendi.

Çanakkale şehitleri için sabah namazı sonrası dua edildi
Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza attı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla Tüm yurtta olduğu gibi Kdz.Ereğli´de 18 Mart sabahı, sabah namazının ardından program düzenlendi.
Kdz.Ereğlideki  18 Mart Çanakkale zaferinin 100.yılı dolayısıyla gerçekleşen anma programı programı  Orhangazi camiinde yapıldı.sabah namazının ardından başlayan programda Kuran’ı Kerim ve ayetlerin okunmasının ardından tekbirler ve salât ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edildi. İlçe Müftüsü Recai  Albayrak bilgilendirme yaptı.Albayrak,”Bir destanımız var adı Çanakkale destanı, bu destanda şehit olanlar var, Bu destanı şehitler yazdı. Bu destanı gaziler yazdı. Bu destanı yüreğinde gönlünde vatan sevgisini ve Allah sevgisini taşıyan koca insanlar yazdılar ,Çanakkale savaşında 200 binin üzerinde evladımız bayrağımız için namusumuz için canlarını feda ettilerdedi.
 
Çanakkale Şehitleri’ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER