ÇATI ÇÖKMEYE BAŞLADI

ÇATI ÇÖKMEYE BAŞLADI
gundemeregli.com-Başbakan Yardımcısı Prof Dr Emrullah İşler, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a geldi.Başbakan Yardımcısı Prof Dr Emrullah İşler Zonguldak ziyaretlerine İlçelerden başlarken ,ilk durağı Alaplı İlçesi oldu. Burada bölge milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan Emrullah İşler Basın mensuplarının sorularını cevapladı. 22 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan İşler Bunun yargı süreci olduğunu ifade ederek , Bizde sabahleyin bundan haberdar olduk. Yargı süreci, sorgulamalar devam ediyor. Ondan sonra iş mahkemelere intikal edecek. Bekleyip göreceğiz. Biliyorsunuz yargı bağımsızdır. Yargı böyle bir karar almış, gereği yapılıyor. Neticeyi bekleyip göreceğiz” dedi. Alaplı ziyaretinin ardından Kdz Ereğli’ye geçen Başbakan Yardımcısı Prof Dr Emrullah İşler İlk olarak AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Fatih Çakır’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Prof Dr Emrullah İşler diğer ziyaretleri ise sırasıyla Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve son olarak MÜSİAD Ereğli Şubesi Başkanı İbrahim Sezer’e gerçekleştirerek ilçeden ayrıldı.


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, paralel yapıya yönelik bu sabah saatlerinde yapılan operasyonla ilgili olarak, Yargı böyle bir karar almış, gereği yapılıyor. Neticeyi bekleyip göreceğiz yorumunda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bölge milletvekilleri ve partililer tarafından karşılandı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Emrullah İşler, 22 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bunun yargı süreci olduğunu ifade eden İşler, Bizde sabahleyin bundan haberdar olduk. Yargı süreci, sorgulamalar devam ediyor. Ondan sonra iş mahkemelere intikal edecek. Bekleyip göreceğiz. Biliyorsunuz yargı bağımsızdır. Yargı böyle bir karar almış, gereği yapılıyor. Neticeyi bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU BİZİ GERİDEN TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu´nun ´Gazze’ye ekmek gönderin´ açıklamasını da değerlendiren İşler, Biz ilk andan itibaren oraya yardım elimizi uzattık. 15 bin aileye gıda yardımı ve 3 bin aileye yetecek sıcak yemek veriyoruz. Kendisi bizi geriden takip ediyor. Demek ki danışmanları iyi çalışmıyor” dedi.
İlk olarak Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı ziyaret eden Bakan İşler daha sonra AK Parti Alaplı ilçe teşkilatına geldi. Parti binasına yürüyerek giden İşler, Hükümet Caddesi üzerindeki esnafları ve vatandaşları selamladı.

“BU SEÇİM TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNDE İLK DEFA DOĞRUDAN HALKIN BAŞINI SEÇECEĞİ BİR SEÇİM OLACAKTIR”

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “İsrail’e yönelik uyarılarda bulunulmadığı için bu İsrail’i şımartıyor. Şimdi çatışmada ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef, bir tarafta yüzlerce masum insan ölüyor ve binlerce yaralı var” dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırıları değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye siyasi tarihinde ilk defa doğrudan halkın cumhurbaşkanı seçeceği bir seçim olacağını bu anlamda son derece önemli olduğunu vurgulayan İşler, “Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçilecektir. Tüm kamuoyu yoklamaları da bunun bir göstergesidir. Ancak 10 Ağustos’a kadar tüm teşkilatlarımızın çalışmalara devam etmesi lazım. Bu seçimin önemini anlatmaları lazım, Çünkü bu seçim Türkiye siyasi tarihinde ilk defa doğrudan halkın başını seçeceği bir seçim olacaktır. Bu anlamda son derece önemlidir. Seçilecek Cumhurbaşkanı da doğrudan tarihe geçecektir. Doğrusu böyle bir göreve en fazla yakışan ve layık olan şahıs tabi ki başbakanımızdır. Çünkü 2002’den bu yana devam eden yeni Türkiye inşasının bir nevi mimarıdır kendisi, bu yeni Türkiye’nin mimarı olarak halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olarak tarihe geçecektir. İnşallah kendisini cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Türkiye yeni Türkiye inşası yoluna devam edecektir. Nasıl 30 Mart seçimleri eski Türkiye taraftarları ve yeni Türkiye taraftarları arasında geçtiyse şimdiki cumhurbaşkanlığı seçimleri de bir tarafta yeni Türkiye taraftarları yani kalkına büyüyen bir Türkiye isteyen taraftarlar ile bir tarafta eski Türkiye’yi özleyenler statükoyu gözleyenler olanlar arasında geçecektir. Onların çıkarmış olduğu adaylar var. Dolayısıyla inşallah halkımız zaten gerçekleri görüyor. Biz Türkiye’nin bugün gelmiş olduğu noktayı geçmişle kıyasladığımız zaman önemli buluyoruz ama yerimizde durmuyoruz. 2023 hedefimiz var. Bizim durmaksızın 2023 hedefini gerçekleştirmemiz lazımdır. İnşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partimiz kurumsal kimliği ile demokrat bir şekilde hareket ederek yeni bir dönemde 2015 seçimlerine hazırlanacak ve bu seçimlerden büyük bir başarı ile başarılı çıkarak yeni Türkiye ve 2023 hedeflerini sürdüreceğiz” dedi.

FİLİSTİN MESELESİ
 
Ortadoğu’da İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırılar üzerine açıklamalarda bulunan İşler, devlet olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını geçmişte de Yahudiler İspanya’dan sürüldüklerinde yine onların yanında olduklarını söyledi. Ortadoğu da barışın ve huzurun sağlanması için bütün tarafların gayret göstermesi gerektiğini kaydeden İşler şöyle konuştu:
“Biz Türkiye olarak biz uluslar arası camiayı harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde bu konu ile ilgili kararlar ve İsrail’e yönelik uyarılarda bulunulmadığı için bu İsrail’i şımartıyor. Şimdi çatışmada ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlanıyor maalesef, bir tarafta yüzlerce masum insan ölüyor ve binlerce yaralı var. Biz Türkiye olarak daha ilk günden itibaren oradaki kardeşlerimize 15 bin gıda paketi yapıp dağıtımını yaptık. 3 bin aileye ise günlük sıcak yemek yardımında bulunuyoruz. Biz gerekse uluslararası alanda yapılması gerekeni yapıyoruz, gerekse oradaki kardeşlerimize yardımlarda bulunarak onlarında yanında olmak gayretini sürdürüyoruz. Ümit ederiz ki bu coğrafya da bir an önce sulh hakim olsun, biz ülke olarak da iç politikamızı istikrar, barış ve huzur üzerine kurmuştuk. İstiyoruz ki hem içeri de hem de dışarıda yurtta sulh dünya da sulh ilkesiyle bu barışı ve huzuru sağlama gayreti içerisindeyiz. Ama bu barışın ve huzurun gerçekleşmesi için bütün tarafların aynı gayreti göstermesi lazımdır. Bizim öteden beri her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur. Bizim geleneğimizde de bu vardır. Geçmişte de Yahudiler İspanya’dan sürüldüklerinde yine onların yanında olan biz olmuşuzdur. Bugün bu coğrafya’da mazlum vatandaşlar ve halkların yanındayız zira zalimin yanında durmak en büyük zulümdür. Kültürümüz tarihimiz ve geleneğimiz budur. Şimdi bizde bunun yapıyoruz. Bu yönde terör estiren devletler de bizim bu duruşumuzdan rahatsız oluyorlar. Varsın olsunlar.”

“BAŞARILI BİR 5 YIL GEÇİRECEĞİNİZİ ÜMİT EDİYORUM”

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Emrullah İşler, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ı da makamında ziyaret ederek, başarılı bir 5 yıl geçirmesini diledi.

Ziyarette Vali Ali Kaban, Kaymakam İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Prof.Dr. Ercan Candan, Özcan Ulupınar, İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başbakan Yardımcısı İşler ise 30 Mart seçimlerinden başarıyla çıkan Başkan Uysal’ı tebrik ederken şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle hayırlı olsun. Başarılı bir 5 yıl geçireceğinizi ümit ediyorum. Biz Ak Parti olarak burayı ilk kez aldık. Karadeniz Ereğli, aşağı yukarı 40 yıldır CHP’nin yönettiği bir ilçemiz ama çok büyük bir ilçe. Birçok ilden büyük bir ilçe. Dolayısıyla bu başarı, anlamlı bir başarı. Başkanımızı il başkanımızı ilçe başkanımızı, özellikle buralı olması dolayısı ile Ercan Candan’ı kutluyorum. Bu başarıların devamını diliyorum.

Şimdi icraat zamanı. Biliyorsunuz ki AK Parti icraat partisi. 3 Kasım 2002’den bu yana yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. 10 Ağustos Akşamı nasip olursa Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak görmüş olacağız. Bu seçimleri inşallah huzur ve barış içinde gerçekleştiririz. Biz 30 Mart seçimlerden, her türlü oyunlara, her türlü meydan okumalarına rağmen başarılı çıktık.

Halk bizi seçti ve oyunu yeni Türkiye’den yana kullandı. Yeni Türkiye’nin adayı Sayın Başbakanımız. Eski Türkiye’nin adayına ise çatı adayı diyorlar. Çatı başlarına çökmeye başladı. Bu sözde çatıda, adı sanı duyulmamış partilerde en sağdan en soluna kadar herkes bulunabiliyor. Bakın bu millet de bu çatı adayına, bu adaya destek vermeyecek. Ülke olarak çok çalkantılı bir dönemden geçiyoruz.

Türkiye bir istikrar abidesi olarak yoluna devam ediyor. Herkesin gözü bizim üzerimizde. Devlet olarak millet olarak herkese yardım ve dostlum elini uzatıyoruz. İnşallah 2023’e kadar bu hedeflere hep birlikte gideceğiz. Sorumluluğumuz çok büyük. Çözüm süreci devam ediyor. Analar ağlamasın dedim babaların gözyaşını dindirdik. Türkiye için durmak yok yola devam diyoruz. Yapacağımız daha çok hizmet var, yapılacak çok iş var. Bu vesile hepinizin kadir gecesini tebrik ediyorum.

Bu arada Başkan Uysal, Başbakan Yardımcısı İşlere ziyaretin anısına Elpek bezi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

“ODABAŞ’A BAŞARILAR DİLEDİ”

Başbakan Yardımcısı Prof Dr Emrullah İşler Belediye ziyaretinin ardından, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şubesine geçti. Burada şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekereteri Sedat Taşdelen tarafından karşılanan işler, Odabaş ve ekibine başarılar diledi.

“SALİH MİRZABEYOĞLU’NUN SERBEST BIRAKILMASINI DEĞERLENDİRDİ”

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Elbette ki 28 Şubat sürecinin tarihine bakıldığında bu haksızlıkta o kitaplarda yerini alacak. Mirzabeyoğlu örneği gerçekten en acı bir örnek olarak hafızalarda yer alacak” dedi.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Salih Mirzabeyoğlu’nun serbest bırakılmasını değerlendirdi. İşler, “Kendisine, ailesine geçmiş olsun diliyorum. Elbette ki 28 Şubat sürecinin tarihine bakıldığında bu haksızlıkta o kitaplarda yerini alacak. Mirzabeyoğlu örneği gerçekten en acı bir örnek olarak hafızalarda yer alacak. İnşallah bundan sonraki yaşamında kendisine sağlık, sıhhat, afiyet ve başarılar temenni ediyorum. Milletimiz bir daha böyle darbe günleri görmesin. Görmeyecektir diyoruz inşallah. Çünkü ülkemizde artık askeri vesayet dönemleri bitti. Yargı dönemi vesayeti, orada bir başkaldırı oldu biliyorsunuz. Onlarında niyetleri başarısızlıkla sonuçlandı. Bundan sonrada böyle bir darbe girişimine fırsat verilmeyecek kendilerine. Artık ülkemiz vesayetsiz dönemlere, demokrasi dönemlerine geçmiştir. Ve bundan sonra hedefimiz ileri demokrasidir. Batı demokrasilerinin de ilerisine geçmeyi hedefledik. Bunu da başaracağız. Başardığımızda da bunu herkes Allah’ın izniyle görecek. İnşallah önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Milletin doğrudan seçeceği bir Cumhurbaşkanını ilk defa seçeceğiz. Seçim normal huzur ortamı içerisinde devam ediyor. İnşallah her hangi bir gerginlik olmadan bu seçimleri sonuçlandırmış olacağız” dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e burada MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer tarafından teşekkür plaketi sunuldu. İşler buradan Zonguldak il merkezine hareket etti.
 
ZONGULDAK´TA PARTİSİNİN İFTARINA KATILDI
 
Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak’ta partisinin iftar programında yaptığı konuşmada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylık sırasında adayı belirleme ve ilan etme tarzına baktığınız da anti demokratik yolla bir aday tespitinde bulunduğunu ifade etti. İşler, yeni bir Türkiye´nin kurulduğunu belirterek, 21. yüzyılın kazanan ülkesi olan yeni bir Türkiye´yi inşa ediyoruz. Bu Türkiye, güçlü, gelişen, kalkınan ve çevresine yardım, dostluk ile kardeşlik elini uzatan ülkeyi kuruyoruz. İlk defa Türkiye´de halkın cumhurbaşkanını seçecek. Hepimiz 2007´yi çok iyi hatırlıyoruz. Sayın Abdullah Gül´ü aday gösterdiğimizde ne demişlerdi. Bir 367 kararı çıkarttılar seçtirmemek için. Sözde değil özde laiklik için. Çok şükür hepsini geride bıraktık. O yıl yapılan bir değişiklikle referandum yapıldı. Milletimiz yeter artık vekaleti sizden alıyoruz dedi. İlk defa 10 Ağustos´ta Allah nasip ederse ilk turunu yapacağız. Sayın başbakanımız bizim partimizin adayı olarak açıklandı. Bir yanda tüm dünyanın tanıdığı karizmatik bir lider var. Diğer tarafta da malum şahıslar var. Seçimin galibi şimdiden belli. 10 Ağustos´a kadar herkesin çalışması gerekiyor. Bu seçim yeni Türkiye ile eski Türkiye taraftarları arasında geçiyor. Dolayısıyla bu eski Türkiye adayları çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu´nu ilan ettiler. Adayı belirleme ve ilan etme tarzına baktığınız da anti demokratik yolla bir aday tespitinde bulundular. Şimdi onu seçtirmek için gayret ve çaba içerisindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar boşa kürek çekiyorlar. 10 Ağustos seçimlerinde inşallah akşam Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı cumhurbaşkanı olarak göreceğiz dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER