Çaturoğlu Çanakkale Şehitlerini Andı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verdi;

Çaturoğlu Çanakkale Şehitlerini Andı

AK Parti ZonguldakMilletvekili Faruk Çaturoğlu’nun 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale DenizZaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelereyer verdi;

 18 Mart Çanakkale Zaferi; 1. Dünya Savaşı‘nın seyrinideğiştirerek, tarihte ÇANAKKALE GEÇİLMEZ destanınınyazıldığı, bağımsızlık mücadelesinin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük birdestandır.

Bu şanlı destan Çanakkale‘nin sularına, Conkbayırı‘na,Anafartalar’a yazılmış; Yahya Çavuşlar, Koca Seyitler, Kınalı Aliler ve 57.Alayıyla dünyaya mal olmuştur. Bu destan; yavrularını, eşlerini, düğünegönderir gibi şehadete gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi,  dünya tarihinin en büyük destanlarından biriolduğu kadar, Kurtuluş Savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda azizmilletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

Bu zafer, tarihten silinerek yok sayılmak istenen birmilletin, vatanını, mevcudiyetini bedeli ne olursa olsun ödeyerek insanlık dersivermesi yönüyle de tarihe mal olan hüzünlü bir tarih manzumesidir.

Çanakkale Muharebeleri mazimize kahramanlığını, milletimizebüyüklüğünü bir kere daha iade ederek Anadolu’yu aziz milletimiz için sonsuzvatan yapmıştır. Bizlerde bu şuurla şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarındanaldığımız ilhamla Türkiye´yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne vemedeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzledevam ediyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikaleden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER