Çaturoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce´yi ziyaret etti

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile makamında bir araya geldi.

Çaturoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce´yi ziyaret etti

HaberMerkezi-AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Çevre veŞehircilik Bakanı İdris Güllüce ile makamında bir araya geldi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ında hazır bulunduğu toplantıda, Kdz.Ereğli Çöplüğü Rehabilitasyon Projesinin finansmanı ile Zonguldak’takiBelediyelerin araç talepleri masaya yatırıldı.

EREĞLİ ÇÖPLÜĞÜ GÜNDEMDE

Bakan Güllüce ile gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren AKParti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Sorunları ilk elden yetkilere iletmeye devam ettiklerini belirterek,şunları söyledi: “Bugüne kadar Değerli Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmeleroldukça olumlu geçti. Bu görüşmelerde Zonguldak’ımızın tüm sorunlarınıAnkara’ya taşıyoruz. Bakanlarımız bizlerden ilgilerini esirgemiyorlar.

Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ileKdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe BaşkanıM. Fatih Çakır ile gerçekleştirdiğimiz ziyarette sorunların çözümüne yönelikgirişimlerimize tam destek veriyorlar. Yine Ereğli’miz için hayati önemi bulunan Kdz. Ereğli çöplüğürehabilitasyon Projesinin finansmanı konusunda kendisinden yardım talep ettik.Ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler. Aynı zamanda Zonguldak bölgesindeki ilçe ve belde belediyelerimizin çöparacı ve konteynır gibi talepleri vardı, o sorunları dadosyalar halinde kendisine verdik. Yaklaşık bir saati aşkın süren görüşmemizde,Zonguldak’ın bu konulardaki isteklerini detayları ile anlatma ve çözüm bulmayolunda yapılacaklar ile ilgili yol haritası belirledik.”

ÇATUROĞLUNDAN 1.000 (BİN) KİŞİLİK EK İSTİHDAMMÜJDESİ

AK Parti Zonguldak MilletvekiliFaruk Çaturoğlu, bu güne kadar Zonguldak’ta TYP (Toplum Yararına Program)kapsamında 4 Bin 500 kişiye İŞKUR üzerinden geçici istihdam sağlandığını veyeni gelen bin (1.000) kişilik ek istihdam ile bu sayının 5 Bin 500 ulaştığınıbildirdi.

Çaturoğlu, Zonguldak genelindeİŞKUR’un, Hükümetin sağladığı imkanlarla önemli çalışmalar ortaya koyduğunuifade ederek,  Hükümetin son bir yıldaİŞKUR üzerinden TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında 4, 6 ve 9 aylıksürelerle kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan işçilere bütçeden 25 Milyon 578Bin TL ödeme yaptığını söyledi.

HÜKÜMETİMİZ BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Kısa adı TYP olan Toplum YararınaProgram kapsamında kurs ve istihdamın devam ettiğini de kaydeden Çaturoğlu,sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Zonguldak Çalışma ve İŞKUR İlMüdürlüğümüz 2015 yılında mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitimleri veişbaşı eğitim programları kapsamında toplam 4 Milyon 530 Bin TL harcamagerçekleştirmiştir. Bu program ve kurslarda; 432 kişi mesleki eğitimkurslarından, 159 kişi girişimcilik eğitiminden ve Bin 55 kişi işbaşı eğitimprogramlarından faydalandırılmıştır. Ayrıca Ocak-Ağustos 2015 dönemi içerisinde2.325 kişiye 9.658.000,00 TL işsizlik ödeneği, 23 kişiye 136.116,00 TL iş kaybıtazminatı ve 233 kişiye 831.260,00 TL ücret garanti fonu ödemesi yapılmıştır.

Bu durumda son 1 yıl içindeİlimizde Kurumumuz tarafından düzenlenen programlardan işsizlerimize40.733.376,00 TL ödeme yapılmıştır.”

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER