Çaturoğlu, Hizmet ve Yatırımlara neşter vuruyoruz

Çaturoğlu, Hizmet ve Yatırımlara neşter vuruyoruz

Çaturoğlu, Hizmet ve Yatırımlara neşter vuruyoruz

AK Parti Zonguldak Milletvekili FarukÇaturoğlu, Zonguldak hastane yatırımlarıile ilgili basın açıklaması yaptı. Çaturoğlu yaptığı basın açıklamasındaşu ifadelere yer verdi; “Zonguldak ile tüm ilçelerimizde olduğu gibi Zonguldak İlMerkezimizde de yapılmayan, yarım kalan ya da bitirilemeyen vatandaşımızınihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımlara neşter vuruyoruz. İnşallah bunları çözmekbize nasip olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

VARAN 1: HASTANE SORUNU

Şüphesiz İl Merkezimizin uzunyıllardan beri çözüm bekleyen birçok problemi var. Ancak bunların en önemlisisağlık alanında olanıdır. Bu bağlamda öncelikle yapımı yılan hikâyesine dönen ZonguldakDevlet Hastanesi sorununu çözüyoruz.

HASTANENİN YERİ DEĞİŞECEK

Sağlık Bakanımız ve TOKİ Başkanımızlagörüştük. Halen sadece yüzde üç seviyesinde gerçekleşme oranı bulunan ZonguldakDevlet Hastanesi ihale sözleşmesi feshedilecek. Projenin konsepti değişiyor, kapsamıgenişletiliyor. Mevcut yere sığması mümkün değil. Dolayısıyla hastanenin yeride değişecek. Oraya başlanılan bina tamamlanacak ve başka bir amaçlakullanılacak.

ŞEHİR HASTANESİ VEYA SAĞLIK KAMPÜSÜ KURULACAK

Yer konusunda Sn. Valimiz, Enerji veTabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız, İl Başkanımız, İl BelediyeBaşkanımız, TTK Genel Müdür Vekilimiz veyerel sağlık yetkililerimiz ile temas halindeyiz. Şimdilik biri 38.000 m2 diğeri45.000 m2 iki arsa üzerinde çalışıyoruz. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’lagörüştüm. Eğer en az 70.000 m2 arsa bulabilirsek şehir hastanesi yapacağız. Bulamazsakmevcutlarla yetinip o iki yerden birine sağlık kampüsü kuracağız.

YENİ TESİS KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ

Önümüzdeki günlerde SağlıkBakanlığımızdan yetkililer inceleme için gelecekler ve yer seçimine kararverilecek. Ardından süratle yeni ihale yapılacak, yine bakanımızın ifadesiyleihale süreci kısa tutularak yıllardır bir türlü bitirilemeyen hastane sorununukökünden çözeceğiz. Böylece halkımız hak ettiği sağlık hizmetleri almış olacak.Şehrimizin diğer sorunlarını da çözeceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.”



Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER