Çaturoğlu Müjdeyi verdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fakur Çaturoğlu, Ereğli ilçesine Turizm Fakültesi kurulacağını bildirdi.

Çaturoğlu Müjdeyi verdi

AK Parti Zonguldak Milletvekili  Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fakur Çaturoğlu, Ereğli ilçesine Turizm Fakültesi kurulacağını bildirdi.
Yazılı açıklamasında Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) iki yeni fakülte açılacağını belirtti. Açılacak fakültelerin önümüzdeki eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacağını da ifada eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:
“Üniversitenin Merkez Kampüsüne Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Karadeniz Ereğli Kampüsüne de Turizm Fakültesi kurulacak. Her iki fakültenin kuruluşu en son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandı. Anılan fakülteler 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabul edecektir. İlimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

KAMPÜS BİTTİĞİNDE 10 BİN ÖĞRENCİ
 
Diğer taraftan, BEܒnün bütçesinden Ereğli Kampüsü’nün proje ve zemin etüt çalışmaları için ödenek ayrıldığını da ifade eden Çaturoğlu, “zemin etüt ve proje çalışmaları bitirildikten sonra 2016 yılı içerisinde bütçe fasılları arasında aktarma yapılacak fiilen kampüs inşaatı da başlamış olacaktır. Kampüs bitirildiğinde Ereğli 10 bin öğrenciyi ilçede ağırlıyor olacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER