Çaturoğlu,5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutladı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 81. yılını” Kutladı.

Çaturoğlu,5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutladı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 81. yılını” Kutladı.

Milletvekili Çaturoğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünya Kadın Hakları Günün 5 Aralık 1934´te Türkiye Cumhuriyeti´nin kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı güne denk gelmesi münasebetiyle anlamlı ve önemli bir gündür. Ülkemiz birçok Avrupa ülkesinden uzun yıllar önce kadınlarımızın siyasetin içerinde olması gerektiğini öngörerek, 81 yıl evvel önemli bir adım atmış ve kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile ilgili yasal düzenlemeyi yapmıştır. 1935 yılında 18 parlamenter ile Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde kadınlarımız temsil edilmeye başlanmıştır. Bu gün itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadınlarımız 81 parlamenter ile temsil edilmektedir. Bunun neticesinde, kadınlarımız ekonomik ve siyasi hayatta, toplumun her safhasında oldukça önemli yollar kat etmiş olup, ülkemizde olduğu kadar ayrıca küresel anlamda da etkin ve önemli bir rol oynamaya başlamışlardır.AK Parti kadroları olarak, güçlü toplum hedefimiz için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördük. Bu anlayışla geçtiğimiz 13 yıl içinde kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, toplumsal farkındalığı arttırmak adına birçok projeye ve kampanyaya imza attık. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasal güvence altına aldık. Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması,sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kadınlarımızla ilgili hayata geçirilen politikalar ve başlatılan çalışmalar devam edecektir.Bu itibarla; Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün 81. Yıl dönümü vesilesiyle; tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER