Çaturoğlu,Belge ile konuştu

Kdz. Ereğli İlçesi Süleymanlar Mahallesinde bulunan Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi 60 dönümlük yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine eğitim kampüsü yapılması amacıyla devrilmesinin yankıları sürüyor.

Çaturoğlu,Belge ile konuştu

Kdz. Ereğli İlçesi Süleymanlar Mahallesinde bulunan Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi 60 dönümlük yerinin Bülent Ecevit Üniversitesine eğitim kampüsü yapılması amacıyla devredilmesinin yankıları sürüyor.

UYSAL VE ÇAKIR’LA BİRLİKTE BASIN KARŞISINA ÇIKTI

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır ile birlikte, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

TOPTAN’A TEŞEKKÜR ETTİ.

Kdz. Ereğli Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasına TBMM’si Eski Başkanı ve Zonguldak eski Milletvekili Köksal Toptan’a teşekkür ederek başlayan Çaturoğlu şunları söyledi:

“Hastane yerinin Bülent Ecevit Üniversitesinin kullanımına tahsis işleminin tamamlanmasına Rektör Mahmut Özer’i de çok mutlu oldu. Ereğli olarak enerjimizi arttırmak için mücadele etmeliyiz, edeceğiz de bundan kimsenin en ufak kuşkusu olmasın. Hep beraber daha çok çalışacağız sinerji yaratacağız. Çalışmalarımız artarak devem edecek. Şimdi Ereğli ve Zonguldak’ın önünü açacak başka projelerimiz var. Sivil toplum örgütleri güç destek verdikçe, yanımızda arkamızda olduğunuz sürece başarılamayacağımız hiçbir şey yok.

Bu konuda bizlere destek olan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e, TBMM’si eski Başkanı Köksal Toptan’a, Zonguldak Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır’a, eski vekillerimize Kdz. Ereğli Belediye Başkanımıza, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”

ÇAKIR’DA KONUŞMA YAPTI

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’da konuşmasında söz konusu projede herkesin büyük emeğinin bulunduğunu belirterek, “Bugün gerçekten çok mutluyuz. Bu konuyu başından bu tarafa takip ediyoruz. Gerek Ankara’da, gerekse ilçemize gelen siyasi büyüklerimize talebimizi iletmiştik. Dün itibariyle bu konuda resmi sonuç almanın sevinci içerisindeyiz. Fakülte kampüsünün Ereğli’ye katacağı katkıların bilincindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

TOPLANTIDA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

Toplantıda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz. Ereğli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Çilek Halk Otobüsleri Başkanı Çetin Çimen, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay’da eski hastanenin üniversiteye devir ve tahsisi konusunda birer teşekkür konuşması yaptı.

İŞTE TAHSİSİN YAPILDIĞINA DAİR BELGEDE YER ALAN İFADELER…

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından tahsis ile ilgili basın mensuplarına dağıtılan belgeler şu ifadeler ver alıyor:

“iİgi (a) yazı ile tahsisi talep edilen ve ilgi (c) yazı ile s2012/15 sayılı Genelge kapsamında izin verilen Zonguldak ili, Kdz. Ereğli ilçesi, Süleymanlar Mahallesinde bulunan, ilişik listede tapu kayıtları belirtilen ve sağlık bakanlığına tahsisli bulunan toplam 38.824.76 metrekare yüzölçümlü 6 adet taşınmazla ilgili olarak sağlık bakanlığına yazılan ilgi (b) yazımıza 4706 sayılı Kanunun 7. Maddesi uyarınca 2 ay içerisinde cevap verilmemesi nedeniyle tahsisin kaldırılmasına uygun görüş verildiği kabul edildiğinden tahsisinin kaldırılarak ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kişilere ticari yada gayri ticari amaçla kullandırılmaması, devredilmemesi, tahsisli idarenin ilgili mevzuatları ile belirlenen ve alınması zorunlu olan gelirler dışında her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret alınmaması tahsisli idare tarafından tahsis amacına uygun kullanım nedeniyle ticari amaca yönelik ünitelerin söz konusu ve zorunlu olması durumunda ise hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğin 67,70 ve 73 A maddelerine göre işlem yapılması, her türlü uygulama öncesi ilgili foruma bölge kurulundan izin alınması kaydıyla 178 sayılı maliye bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 13. Maddesinin (D) bendi ile 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununu 47. Maddesi gereğince eğitim ve öğretim amaçlı kullanılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne kesin tahsisi uygun görülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER