ÇAY´DAN ŞEFFAF OLUN ÇAĞRISI

ÇAY´DAN ŞEFFAF OLUN ÇAĞRISI

gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde yerel seçimler sonrası Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ilk toplantısı yapıldı.
Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı müftülük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın başkanlık ettiği toplantıya AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren ve Ayhan Taşdelen’in yanı sıra CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Ayhan Özçelik, Sadettin Arslan ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kaymakam İbrahim Çay, göreve yeni seçilen il genel meclisi üyeleri ile muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

KAYMAKAM ÇAY “PARAYI ÖNCE KENDİ YAKINLARINIZDAN ALIN”

Köylerdeki en önemli sıkıntının su ihtiyacını karşılarken yapılan elektrik sarfiyatı olduğunu dile getiren Çay, muhtarlara elektrik paraları toplarken önce kendi yakınlarından başlamalarını önerdi. Çay konuşmasında şunları söyledi; “Burada İl Özel İdaresinin çıkarmış olduğu genelgeler doğrultusunda ve İl Genel Meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket edilmesinde yarar var. Bir kere su tarifesi fiyatları tespit edilmiştir. İl Genel Meclisinin almış olduğu fiyatlar doğrultusunda muhtarlarımız ton hesabından suyun parasını toplamak mecburiyetindedir. Ben her zaman şunu söylüyorum; önce kendi etrafımızdaki kişilerden paramızı alacağız. Önce kendimiz yatıracağız, imeceyse kendimiz çalışacağız ondan sonra da karşı taraftaki kişilerden alacağız. Nedir bunun yolu? Köyde arkadaşlar şuandan itibaren hem İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız olsun, hem muhtarlarımız olsun köydeki herkesi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Bize oy verdi, vermedi diye kimse düşünmeyecek. Biz o köye hizmet götürmek için varız, görevimizin başındayız.”
“ KÖYDE NE YAPIYORSAK, KÖYLÜ BİLSİN”
Muhtarlara köylerinde ki her çalışmadan köylüleri de bilgi sahibi yapmaları, açık ve şeffaf olmalarını isteyen Kaymakam Çay, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda yapılamayacak hiçbir şeyin kalmayacağını savundu. Çay konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “2013 yılında 60 bin metrekare parke döşedik. Bu gerçekten büyük başarıdır. Biz burada sadece parke ve çimentosunu veriyoruz, diğer işçilik kısmının hepsini köylü imece usulüyle yerine getirmektedir. Ben sizin şahsınızda köydeki tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman şeffaf, açık ve hesap verebilir olalım. Ne yapıyorsak köyde, köylü her şeyi bilsin. Birlik ve beraberlik içerisinde olunca yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Biz önce kendimiz çalışalım, ondan sonra karşı taraftan isteyelim. Ben büyük bir özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza tekrardan çok teşekkür ediyorum. Aynı çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Her köyün Ziraat bankasında ayrı bir hesabı olmalı. Toplanan paralar belli bir rakama kadar her haftanın sonunda Ziraat Bankası’ndaki köyün hesabına yatırılmak mecburiyetindedir. Harcamalar ise köy muhtarının başkanlığındaki köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararlar doğrultusunda Kaymakamlığımıza bildirilerek yapılabilir. Bunlara dikkat edelim.”
Toplantı konuşmaların ardından birliğe iki katip üyenin seçimi, tüzel kişilik kazanarak köy olan Öğberler, Yeniköy, Kirencik, Bakırlık ile Çaylıoğlu Köylerinin Birlik Meclisine Üyelik talepleri maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER