Çekici şoförünü bıçaklayan şahıs için 15 yıl hapis istemi

Ereğli´de, iddiaya göre kendisinden 20 lira fazla ücret isteyen çekici şoförünü bıçaklayan şahsın 15 yıl hapsi istendi.

Çekici şoförünü bıçaklayan şahıs için 15 yıl hapis istemi
Ereğli´de, iddiaya göre kendisinden 20 lira fazla ücret isteyen çekici şoförünü bıçaklayan şahsın 15 yıl hapsi istendi.

Ereğli´de yaşanan olayda, otomobilini sanayiye götürmek için konuştuğu çekici sürücüsüyle ücret konusunda anlaşamayan ve çıkan tartışma sonucu Baki Baykurt´u (46) bıçaklayarak ağır yaralayan Akın S.´nin 21) yargılanmasına başlandı. Akın S. yargılanmaya başladı. 
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Akın S. hakim karşısına çıktı. ´Kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Akın S. ve basit yaralama suçundan 5 yıl hapis istemiyle yargılanan mağdur sanık Baki Baykurt mahkemede birbirini suçladı.
Mahkemede savunması için söz hakkı verilen Akın S., Baki Baykurt´un sanayiye giderken anlaştıkları ücretten 20 lira daha fazla istediğini, bu yüzden tartıştıklarını söyledi. S., Bana küfür etmeye başladı, sonra saldırdı ve vurdu. Silah çekeceğini düşünerek bıçağı çıkartıp korkutmak amaçlı 3 kez salladım. Sonra birlikte yere düştük. Kalktıktan sonra ben akaryakıt istasyonuna gittim. Oradakilere ambulans ve polise haber vermelerini söyledim dedi.
Baki Baykurt ise Akın S.´nin para vermek istemediğini ileri sürerek, Bana küfür edince kavga ettik. Beni kendine çekerek vurmaya başladı diye konuştu.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
15 Mart 2015’te meydana gelen olayda Akın S., iddiaya göre arızalanan otomobilini sanayi sitesine götürmek için Baki Baykurt´un çekicisine yükledi. İkili arasında yol boyunca ücret konusunda anlaşmazlık yaşandı. Sanayi sitesi önünde kavgaya dönen olayda Akın S., cebinden çıkardığı bıçak ile Baki Baykurt´u bıçakladı. 9 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Baki Baykurt, Ereğli Devlet Hastanesi´ndeki tedavisinin ardından iyileşerek taburcu oldu.
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER