CHP Genel Sekreteri Sındır: Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın

CHP Genel Sekreteri Sındır: Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın

CHP Genel Sekreteri Sındır: Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın. Ülkemizde ne etnik kimliğiyle, ne inanç ve mezhep kimliği nedeniyle kardeş kardeşi öldürmesin dedi.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partisinin Zonguldak İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına katıldı. CHP Zonguldak İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısını, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriyenin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Kader Acarın şehit düşmesi nedeniyle iptal ettiklerini söyleyen Sındır, Türkiye’nin her gün şehit haberleriyle yasa boğulduğunu ifade etti.
Son yıllarda ve aylarda sınır güvenliği için bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına yönelik saldırılar olduğunu ifade eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Türkiye her gün şehit haberleriyle yasa boğuluyor. Ülkemiz terör belasından ve yitirdiğimiz şehit haberlerinden bir türlü kurtulamıyor. Son yıllarda ve aylarda sınır komşumuz olan Irak ve özellikle Suriyedeki sınır güvenliğimiz açısından bu ülkeye giren Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturmak istediği güvenli bölge için orada bulunan silahlı kuvvetler mensuplarımıza yönelik saldırılar var. Yani oradaki savaş ortamı ve Suriyenin içindeki kaos, terör ve savaş ortamına yitirdiğimiz şehit haberleri de artık gündemimize ateş gibi düşüyor. Bugün de Jandarma Uzman Çavuş Acarın şehit haberini aldık. Memleketimizde artık ne şehit haberi olsun, ne sınır komşularımızla bu tür çatışma süreci yaşansın. Büyük önderimizin de belirttiği gibi, Yurtta sulh, cihanda sulh şiarı egemen olsun. Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın. Ülkemizde ne etnik kimliğiyle, ne inanç ve mezhep kimliği nedeniyle kardeş kardeşi öldürmesin şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER