CHP İlçe Başkanlığı terör saldırısını kınadı

CHP İlçe Başkanlığı terör saldırısını kınadı

CHP İlçe Başkanlığı terör saldırısını kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı yılbaşı gecesi İstanbulda  yaşanan terör saldırısını yayınladığı yazılı açıklama ile kınadı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer veridi;

Güzel yurdumuz; büyük umutlar vebeklentilerle karşıladığımız ve 75 milyonun tamamının, şehit haberlerinin sonbulması dilekleriyle merhaba dedikleri yeni yıla da hain bir terör saldırısıile girdi. 


Bu saldırının ardından gerek ulusal basının sayfalarında gerekse sosyalmedyada, hangi cenahtan geldiği belli ve hepimizce bilinir olan bazıifadelerde, bu hain terör saldırısı, neredeyse tebrik edilecek şekildekarşılandı.  Böyle bir dönemde yılbaşı kutlamaları yapan insanlarınkatline neredeyse sevinir halde olan bu kesimin tavır ve söylemlerini hayretlekarşılamamak mümkün değildir.


Bu hain saldırıdan sonra ortaya çıkan bazı soru işaretleri ise kafalılarıkarıştırmakta, en basit ifade ile mideleri bulandırmaktadır. ABD’nin Tam birhafta önce,  yurdumuzdaki yeni yıl kutlamalarının terör saldırıları ilegölgelenebileceğine vurgu yaparak,  bu güzel güne yurdumuzda girecek olanvatandaşlarını uyarması, bu uyarılar bir yanda dururken, ülkemizi yönetensiyasî otoritenin, tek tedbir olarak toplu kutlama programlarını iptal etmekleyetinmesi düşündürücüdür.  İstanbulungöbeğinde meydana gelen bu terör saldırısında, insanların yoğun olarakbulunduğu noktalarda güvenlik zafiyetine yönelik iddialar, mutlakaaraştırılmalıdır. 


Bu saldırının ardından yapılan ilk resmî açıklamalarda, saldırının silahyönünden çokça mühimmata sahip tek kişi tarafından yapıldığının açıklanması,bununla birlikte de zanlının, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kolayca olayyerinden uzaklaşması, bu fiilin ardında başka teröristlerin olduğu ihtimalinide akıllara getirmektedir. Ancak durum ne olursa olsun, değişmeyecek tekgerçek, gittikçe artan bu terör saldırılarından sonra artık ülkeyi yönetenlerinkendilerini sorgulama gereğinin ortaya çıkmış olmasıdır. 

Türk insanı tedirgindir. Terör saldırılarıile yıldırılmak istendiğinin farkına varan ve her ortamda teröre alışmayacağınıısrarla dile getiren Türk insanı,  bu tür eylemler karşısında devletinegüvenmek ve ülkenin her noktasında yeteri kadar korunmak istemektedir. Vatandaşımız, ülkenin ve dahası kendisinin güvenliğini sorgular hale gelmişken,  devletiyönetenlerin bu sorgulamadan kendilerini muaf tutmaları mümkün değildir.Devlet, iç güvenlik açısından, son zamanlarda yaşananları önüne koyarak gerekliözeleştiriyi mutlaka yapmalı ve ortada herhangi bir zaafiyet ya da eksiklikvarsa, bunların giderilmesi noktasında, zaman kaybetmeden gereğini yapmalıdır.Bu terör saldırıları milletin canına tak etmiştir. Toplumun her kesimi infialhalindedir. Dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyetinin, terör konusunda kaybedecektek bir günü bile kalmamıştır.

Bu düşünceler ışığında, yeni yılın ilkgecesinde İstanbulda meydana gelen bu hain terör saldırısını kınıyorum. Ölen 39 canımıza Allahtan rahmet dilerken, yaralı tüm  vatandaşlarımızada şifa diliyorum.

 


Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER