CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü Üç Fidanı unutmadı

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnanın ölümünün 43. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Mesaj da şu ifadelere yer verildi;

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü Üç Fidanı unutmadı

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü 6 Mayıs 1972’de idam edilen DenizGezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnanın ölümünün 43. yıl dönümü dolayısıyla bir anmamesajı yayınladı.  Mesaj da şu ifadelereyer verildi;  

            ‘’43 yıl önce 6 Mayıs 1972’de, üç yurtsever genç Deniz GEZMİŞ, Yusuf ARSLAN veHüseyin İNAN asılarak idam edildiler.

            İdamlarıngerekçesi Anayasa ‘yı ortadan kaldırma ve değiştirmeye çalışmaktı.

            Oysaonların tek suçu, ABD emperyalizmine ve faşizme karşı olmak, baskıya,sömürüye  karşı çıkmak, tam bağımsız birTürkiye istemekti.

            Deniz’lerinidamları Anayasaya aykırı olarak yapıldı. İdamlarla ilgili kanun birinci defaMecliste onaylandıktan sonra, CHP Anayasa Mahkemesine başvurarak kanununAnayasaya aykırı olduğunu bildirdi ve kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptaledildi. Ancak  gerici ağırlıklı Meclisidamları ikinci kez onayladı ve cezalar aynı gece yangından mal kaçırırcasınainfaz edildi. Ne var ki hüküm verilmesine ve cezanın infaz edilmesine rağmenidamlar kamuoyu vicdanında hiçbir zaman kabul edilmedi, edilmeyecek de.

 

            Odönemin gençliği, Amerikan emperyalizminin sembolü olan Amerikan 6 ncıfilosunun küstah, şımarık askerlerini Dolmabahçe’den denize atarken, tambağımsız bir Türkiye için mücadele ederken, bugün Türkiye’de iktidarı elegeçirmiş işbirlikçi AKP’nin ideologları, o gün ABD çıkarlarına hizmet  etmektengeri kalmıyor, yurtseverlere saldırıyor, ABD askerlerini korumak için cihadçağrıları yapıp yurtsever kanı döküyorlardı.

            Türkiye’ninbu yakın tarihi, kutsal değerlerimizi siyasete alet eden din bezirganlarınınnasıl emperyalizm tarafından ilerici-yurtseverlere karşıkullanıldıklarının  da tarihidir.

            Buüç yurtsever genç, idam sehpasının eşiğinde bile inandığı görüşlerinihaykırmıştır. Bu insanlar tek bir masumun kanına girmemişlerdir.

            Bugünbu üç yurtsever genç, yiğitliğin, baskılar karşısında boyun eğmezliğin,emperyalizme karşı tam bağımsız, demokratik bir Türkiye mücadelesinin, büyükönder Atatürk’ün ya İstiklal ya ölüm şiarına bağlı, düşünceleri uğruna ölümügöze almanın sembolü olarak anılıyor.

            CHPKdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak darağacında can veren üç fidanı saygı ileanıyoruz.’’

           

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER