CHP vekillerden KGD’ye ziyaret

Bir takım ziyaretlerde bulunmak ve 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci vatandaşlara anlatmak için Zonguldak’a gelen CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Beyder ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık bu kapsamda Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne de ziyaret bulundu.

CHP vekillerden KGD’ye ziyaret

Bir takım ziyaretlerde bulunmak ve 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreci vatandaşlara anlatmak için Zonguldak’a gelen CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Beyder ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık bu kapsamda Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne de ziyaret bulundu.

Dernek Başkanı Osman Sav, Dernek yöneticisi Umut Erses ve kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle görüşen milletvekillerine İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer de eşlik etti.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan Karaelmas Gazete3ciler Derneği Başkanı Osman Sav, kentteki gazetecilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “Biz en sıkıntı yaşadığımızı konulardan biri isteyen herkesin hiç geçmişine bakmadan istediği gibi gazete açması. Buda bizim mesleği itibarsızlaşıyor. Açanda genelde yandaş oluyor siyasi parti destekli oluyor. Asıl zararı da biz görüyoruz” dedi.

BASKILARIN KALDIRILMASI GEREKİYOR

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Beyder, gazeteciler üzerindeki baskıların kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de overlokçu alırken sıva ustası sertifikası isteniyor. Gazete veya internet sayfası açarken herhangi bir şey istenmiyor. Gazeteciye sertifika sorulmuyor ama başka mesleklere belge soruluyor. Bu usta çırak ilişkisinin aslında en çok yaşandığı şey gazet4ecilik. Gazeteciler cemiyetlerinin akreditasyon alınmadan açılmamasını sağlamak gerekiyor. Yerel gazeteciler zor durumda. BİK’ten destek alacak ona göre hükümet yanlısı çalışacak en küçük valilik kurumuna yazı yazamayacak. Bu baskıların kaldırılması gerekiyor. BİK’ten başkada yerel gazetecilerin desteklendiği bir ortam sağlanması gerekiyor. Girişimcilik desteği aldığı hibe yardımlar tarzı bir şeyler yapılmalı. Yerel gazeteciğin daha huzurlu ve BİK desteğine bağlı kalmadan bir meslek şekli sağlanmasını biz planlıyoruz. Basın tarafsız olsa da hakkaniyet ölçüsünde yazacağınızı ve desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

1 KASIM ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, ise konuşmasında 7 Haziran genel seçimleri sonrasında ülkenin yaşadığı sorunları ve koalisyon görüşmelerini değerlendirerek, “Bizim buraya gelme sebebi öncelikle örgüt ve vatandaşlarla 7 Haziran sonrasını ve 1 Kasım seçimlerine giderken sorunları ortaya koymak paylaşımlar yapmak ve dönüşleri yapmaktır. 7 Haziran sonrasında ortaya bir tablo çıktı ve bu tabloda sandıktan bir mesaj verilmiştir. Bu mesajı doğru algılamak gerekiyor. Bu mesaja ve milli iradeye gereğini yapmak istiyoruz. Yüzde 60’lık blokla bir koalisyon istenmişti. Bahçeli nedeniyle bunlar olmadı. Suruç olayı ve sonrası Türkiye’yi yaktı kavurdu. Partimiz milletimize karşı bir sorumluluğu vardı ve bu süreci başarıyla geçti. Türkiye’nin sorunlarını 5 ana başlıkta topladık ve 14 temel öğeyle koalisyon masasına oturduk. Bir bakanlık veya kırmızı plaka isteğimiz yoktu. Önceliğimiz Türkiye idi. Bu görüşmeler sürecinde her aşamasını vatandaşımızla paylaştık. Özellikle partimizin isteğiyle bu görüşmeler tutanak altına geldi. Bu bizim için tarihi sorumluluktur ve biz bu sorumluluğu başarıyla yüklendik. Gelinen noktada tüm gayretlerimize rağmen sonuç alınamadı ve sonrasında milli iradeye rağmen görev bize verilmedi. 1 Kasım tarihi itibariyle seçim kararı alındı. 49 günün faturası 61 gencimizin şehit olmasıdır. 34 ilimize de cenazeler gönderildi. Bütün milletimiz kan ağlıyor. Bu o kadar sorun varken seçim büyük bir lükstür. Erken seçime gitmek vatan hainliğidir deniliyordu şimdi ne değişti. 13 yıldır ne odluda terör bu kadar arttı. Dolar bugün aldı başına gidiyor bunun sıkıntısını halk olarak bizler ödeyeceğiz. Bize emekliye nereden vereceksiniz diyen hükümet bugün emekliye bayramda şu kadar vereceğiz diyor. Biz vatandaşın çerçevesinden bakıp yapıyoruz onlar oy potansiyeli olarak görüp planlıyorlar. Sizin 13 yıldır aklınız neredeydi. Biz vatandaşımıza sorunları çözmek için 4 yıl istiyoruz. Biz vatandaşımıza verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutacağız. Bir tarafta Cumhuriyet demokrasi var önceliğimiz Türkiye. Bir tarafta da bir inat var, kendi çıkarlarını düşünen ve açıkları ortaya çıkması isteyenler var. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri sonuna kadar önemli. 1 Kasım’da çok iyi sonuçlarla bu sorunları gideceğimizi inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Heyet ardından gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER