CHP´de davet krizi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı Başkanı Hayrettin Kartal tarafından Kasım ayı sonu yada Aralık ayı başında yapılacak kongreye tek adayla gidilmesini görüşmek üzere toplantı düzenledi.

CHP´de davet krizi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı Başkanı Hayrettin Kartal tarafından Kasım ayı sonu yada Aralık ayı başında yapılacak kongreye tek adayla gidilmesini görüşmek üzere toplantı düzenledi. Toplantıya CHP’li Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davet edilmemesi ise krize yol açtı.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal tarafından partisinin Kasım ayı sonu yada Aralık ayı başında yapılması planlanan ilçe kongresine tek adayla gidilmesini görüşmek üzere toplantı düzenlendi. Toplantıya CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş’ın yanı sıra bazı CHP’li belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları ve partililer katıldı. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal gazetecilere yaptığı açıklamada kongre sürecini değerlendirmek için toplantı düzenlediklerini söyledi. Kartal, kongreye giderken beyin fırtınası yapmak istediklerini belirterek “20 Kasım’dan itibaren ilçe kongreleri süreci başlıyor. 6 Aralık’ta bu sürecin bitmiş olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta delege seçimlerimizi tamamlayarak kongre sürecine hazırlanacağız. Kongre öncesi bir ön görüşme, bir beyin fırtınası yapmak için partili arkadaşlarımızı çeşitli zaman dilimlerinde bir araya gelerek kongre süreçlerimizi birlik ve beraberlik içerisinde, 2019 hedeflerine partimizi başarı ile ulaştırabilmek için bir beyin fırtınası yapacağız” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise hem 1 Kasım seçimlerini değerlendirmek hem de kongre sürecini değerlendireceklerini söyledi. Demirtaş konuşmasında “Örgütümüzün bize yönelik özeleştirilerini dinleyeceğiz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunup önümüzdeki 4 yıllık periyoda yönelik olarak ‘nasıl daha iyi bir sonuç alabiliriz? Nasıl daha fazla halka kendimizi kabul ettirebiliriz?’ onu konuşacağız” dedi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıya 2009-2014 yılları arasında CHP’de Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevi yapan Halil Posbıyık ile 2011 seçimlerinde Milletvekili Adayı olan Neriman Posbıyık’ın davet edilmemesi krize yol açtı. Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın toplantıya davet edilmemesi üzerine 10’a yakın belediye meclis üyesi de toplantıya katılmama kararı aldı.
Öte yandan toplantıya katılan CHP Eski İlçe Başkanlarından Yaşar Balcı’da kongreye tek liste gidilme düşüncesine karşı olduğunu belirtti. Balcı toplantının içeriğine ilişkin olarak “Ben orada adayım demedim. Sadece ‘CHP’de adaylar çıkabilir, kimse engelleyemez’ dedim. Parti içi demokrasi var. Bende aday olabilirim, Hayrettin Başkan’da aday olabilir. Yıllardan beri CHP’de hiç tek aday olmamıştır. Zaten ağırlıklı seçim değerlendirmesi oldu” dedi. Balcı toplantıya Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davet edilmemesi ile ilgili olarak ise “Ben bu konuda bir şey diyemiyorum. Toplantıyı mevcut yönetim düzenlemiş. Ben kimin çağrılıp, kimin çağrılmadığını bilmiyorum. Bir çok partili çağrılmamış. Orada 50-60 kişilik bir insan vardı. Onların yaptığı bir organizasyon. Katıldık, düşüncemizi açıkladık. Yönetimin görevi gelen genelgenin uygulanmasını sağlamak” diyerek yanıt verdi.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER