CHP´de kongre süreci yeniden başladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı Başkanı Hayrettin Kartal, kongreye tek adayla gitmek için partinin öne çıkan tüm isimleri ile toplantı yapacaklarını söyledi.

CHP´de kongre süreci yeniden başladı
CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nın 20 Kasım - 6 aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongresi öncesi delege seçimleri önümüzdeki hafta sonu yapılmaya başlanacak. Kongre süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP’yi 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde taşımak için kongreye tek aday etrafında gitmek istedikleri ifade etti. Kartal gazetecilere yaptığı açıklamada “7 Haziran 2015 seçimleri sonrası bizim kongre sürecimiz başlamıştı. 1 Kasım için yeniden seçim gündeme gelince kongre süreci de ertelenmiş oldu. 3 Kasım itibari ile genel merkezimizden gelen genelge doğrultusunda 15 Kasım itibari ile tüm delege seçimlerinin bitmiş olması gerekiyor. 20 Kasım - 6 Aralık 2015 tarihleri arasında da ilçe kongrelerinin yapılması gerekiyor. Biz önümüzdeki hafta mahalle delege seçimlerimizi bitirmiş olacağız. Büyük ihtimalle Kasım sonu yada Aralık ayı başında kongremizi gerçekleştirmiş oluruz. Biz CHP olarak Kdz. Ereğli’de çok oy kaybetmememize rağmen geleceğe dönük umutlarımızda kırılmalara neden oldu. O nedenle ilçe kongremizin 2019 hedeflerine dönük birlik, bütünlük içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Parti içerisinde birlik ve bütünlüğü sağlanamadığımızda 2019 hedeflerine ulaşmada sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. O nedenle kongre sürecinde tüm partililerimizi CHP’ye yakışır, parti içerisinde birlik ve bütünlüğü sağlaması yönünde çaba sarf etmesini istiyorum. Biz ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak partimizin birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir şekilde 2019 hedeflerine ulaşması için elimizden çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Tüm fedakarlığı göstermeye hazırız. Partinin önde gelen isimlerinin de bu sorumluluğa uygun davranmasını bekliyoruz. Bu parti birilerinin kişisel hırs ve çıkarlarına alet olacaksa 2019’da hiç kimse başarı beklemesin. Birlik ve beraberliği zedeleyici davranışlara karşı mücadele edeceğimizi duyuruyorum” dedi.
Kartal gazetecilerin yeniden aday olup olmayacağı yönündeki sorusunu şu şekilde yanıtladı; “Şu anda bu konuda açıklama yapmak istemiyorum. Delege seçimleri bitsin, biz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu akşam eski ilçe başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, eski yöneticilerimiz ile partinin ortak aklını harekete geçirmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik yönünde güçlü talepler var. ‘Tek adaylı bir kongre olsun, parti içindeki tüm guruplar bu adayın etrafında bütünleşelim, güçlü bir yönetim oluşturalım ve 2019 hedeflerine ulaşalım’ gibi bir irade var. Bu iradeye karşı bizde duyarsız kalamayız. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER