CHP´li Ocakcı´dan ,TSO Başkanı Tetiker´e sert tepki

CHP´li Ocakcı´dan ,TSO Başkanı Tetiker´e sert tepki

CHP´li Ocakcı´dan ,TSO Başkanı Tetiker´e sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ereğli İlçe Başkanı ŞerifSertan Ocakcı,Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı YaşarTetiker’in, “Muhalefet sürekli iktidara siyasi olarak yüklenir, siyasetitamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonra da ‘gelsin, buyursun ihtilalyapsın’ diye bir davetiye çıkar” şeklindeki açıklamasını, “Haddini aşa sözler”olarak nitelendirdi.
Ocakcı, yazılı açıklamasında Tetiker’in açıklamasına tepki gösterirken, CHP’ninise her zaman darbelere karşı duruş sergilediğini belirtti.
Ülkenin, 15 Temmuz’da kalkışılan darbeye ‘hayır’ diyerek demokrasiye sahipçıktığını hatırlatan Ocakcı, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu birlikteliğe tüm siyasi partiler, Sendikalar, Meslek odaları, Sivil ToplumKuruluşları ve halkımız Cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için tek vücut olarakgüç vermiştir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partimiz de, Genel Başkanı Sayın KemalKılıçdaroğlu, öncelikle milletvekillerimize “Türkiye Büyük Millet Meclisi’negidin” talimatı ve ardından ortaya koyduğu duruşu ile gereken tavrısergilemiştir.
Ancak ülkemiz genelinde tüm partilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarının,Ülkemizin tamamının kenetlenmesine ve birlik beraberliğimizin oluşumuna, TSOEreğli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yaşar Tetiker’in talihsiz açıklamalarıgölge düşürmüştür.

HADDİNİ AŞANİFADELER

SayınTetiker, düzenlediği bir basın toplantısında 15 Temmuz’a yönelikdeğerlendirmesinde; ‘Türkiye’de genellikle baktığınızda, benim analiz vetespitlerimde, bu zemini hazırlayan muhalefettir. Muhalefet sürekli iktidarasiyasi olarak yüklenir, siyaseti tamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonrada gelsin, buyursun ihtilal yapsın diye bir davetiye çıkar. Bizde her zamansöylediğimiz bir söz vardır; muhalefet, iktidarı iş yaptırmama üzerinekurulmuştur. Ortadoğu kültürüdür bu. Bırak adamın elini kolunu bağlama işyapsın. Bekle, halk beğenmezse zaten seni getirir, sabırla bekle. Bizde öylebir şey yok. Bizde ağır hakaretler, ayaktan, peçeden çekme iş bozma…’ sözlerive açıklaması ile ülkemizin tümüyle kenetlendiği, siyasi birlikteliğindemokrasi adına oluştuğu bir dönemde suç isnat edecek açıklaması anlamsızdır.Ülke yönetiminin ve demokrasinin ‘olmazsa olmazı’ olan muhalefeti, ‘Darbesebebi’ olarak göstermesi ise açıkça talihsiz ve haddini aşan ifadelerdir.

CHP, DARBELERE KARŞI DURUŞ TAVRINISERGİLEMİŞ EN KÖKLÜ SİYASİ PARTİDİR

Bu sözleriüzerine Sayın Tetiker’e Cumhuriyet Halk Partisinin önemini ve tarihsel sürecinihatırlatmakta fayda olduğu inancındayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğugünden bugüne kadar olan süreç içerisinde darbelere ve diktalara her zamankarşı olduğunu beyan etmiş ve Darbelere karşı duruş tavrını sergilemiş en köklüsiyasi partidir.
Yine hatırlatmak isteriz ki; Bugüne kadar olan tarihsel ve siyasi süreçincelenirse açık ve seçik görülür ki; CHP, Darbelerden en çok zarar görmüşsiyasi partidir. Darbelerden zarar gören, partisi kapatılan, siyasi liderlerinedarbe sebebi ile siyasal yasaklar getirilmiş parti Cumhuriyet Halk Partisidir.
Ana muhalefet görevi gören Türkiye’nin en köklü siyasi partisi olan CumhuriyetHalk Partisi’nin de içinde bulunduğu muhalefet görevi olan partilerihalkımıza darbe sebebi olarak göstermek siyasi tarihi bilmezden gelmektir.


BÖYLE BİLGİYE SAHİPSENİZ İSPATA DAVETEDİYORUM

Kentimizde;Ticaretin ve Sanayinin devamını ve gelişmesini sağlamakla yükümlü olan TSO’nunbaşındaki Sayın Tetiker ne yazık ki siyasi bir söylemde bulunuyor. SayınTetiker, bu söylemiyle muhalefet partilerini “darbe sebebi” olarak göstererekhedef haline mi getirmek istiyorsunuz? Yoksa iktidar partisine sevimli migözükmeye çalışılıyorsunuz? Yoksa Türkiye’nin siyasi muhalefet partileriniDarbe sebebi olarak göstermeniz konusunda kimsenin bilmediği sadece kendinizinbildiği bir bilgimi var? Böyle bir bilgiye sahip iseniz bunu kamuoyu ilepaylaşmaya ve ispata davet ediyorum.Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ; SayınTetiker’in bu ifadeleri hiçbir ticaret ve sanayi erbabının fikri olmadığınıbiliyoruz ve Sayın Tetiker’in ortaya attığı bu fikirleri ticaret ve sanayiodası üyelerinin hiç birinin savunmadığını da biliyoruz.

TEKZİPETMESİNİ İSTİYORUZ

SayınTetiker’in bu sözlerinde hedef haline getirdiği Muhalefet partilerinden veCumhuriyet Halk Partisinden özür dilemesini ve özellikle temsil ettiği Ticaretve Sanayi Odası mensuplarının fikrinin bu yönde olmadığını tekzip etmesiniistiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER