ÇİFTÇİLER GÜNÜ YOĞUN GEÇTİ

ÇİFTÇİLER GÜNÜ YOĞUN GEÇTİ
gundemeregli.com-Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla tüm çiftçilerin günlerini kutladı. 
Türkoğlu, yaptığı konuşmada, odalarının önderliğinde ilçede organik fındık üretimine başlandığını söyledi.
Türkoğlu, Uluslararası tarım üreticileri birliği tarımın dünyadaki önemini her alanda savunduğunu söyledi. Odamızın önderliğinde organik fındık üretimine başlandığını ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi;

2B çalışmalarında fiyatların oldukça yüksek olduğunu gördük. Fiyatların makul seviyeye inmesi için Milli emlak genel müdürlüğüne dilekçe vererek komşu İller ile  fiyatımızın ayarlanmasını istedik. Yine arazi desteklerinde  aksaklıkların giderilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Babası annesi ölmüş çocuklar destek almıyor. İntikallerin kolaylaştırılmasını ve İntikal vergilerinin kalkmasını istiyoruz.26 köy tapulanmış orman kadastrosu çıkmadığı için arazilerinin 2B olup olmadığı belli değildir.Bir an önce Orman Kadastrosunun çıkmasını istiyor. Tarım desteklerindeki uygulamaların yeniden gözden geçirilmek sureti ile bütün çiftçilerimizin devlet desteklerinden yararlandırılmalarını istiyoruz.14 Mayıs çiftçi gününün bütün çiftçilerimize ve tüketicilerimize hayırlı olması dileği ile hepinize saygılar sunarım.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER