ÇİĞDEMLİ KÖYÜ SUYUNA KAVUŞTU

ÇİĞDEMLİ KÖYÜ SUYUNA KAVUŞTU
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Çiğdemli köyünde 30 yıldır yaşanan su sorunu İl Özel İdare bütçesinin girişimleri ile çözüldü.

Çiğdemli’de 200 Bin TL’ye mal olan su hattı için Çiğdemli köyünde geniş katılımlı hizmete alım töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan, Köylerde vatandaşın en büyük sorunun su olduğunu belirterek, “Ben bu köye seçim süresinde gittiğimde insanların bir tek isteği vardı, Fazla bir şey istemiyorlardı. Ne iş, ne başka şey tek istekleri suydu, İnşallah bu köy Çiğdemli Köyü (Ala kese) Köyü 30 yıllık hayaline kavuşmuş olacak. Bu bizi tamamen mutlu ediyor. Bir köyün daha su problemini çözmüş olacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli İlçesi’ne bağlı Çiğdemli Köyünde yaşanan su sorunu kökten çözmek amacıyla kolları sıvayan Valilik İl Özel İdaresi 200 Bin TL harcayarak köylülerin 30 yıllık susuzluk soruna çözüm buldu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan, Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ve Yönetimi Kızılcapınar’dan Çiğdemli (Ala kese) Köyü’ne bağlanan su hattının açılışını gerçekleştirdi.

30 YILLIK HASRET SON BULDU

Çiğdemli köyünün su sorunun yaklaşık 30 yıldır olduğunu ve en çok bu bölgede Çiğdemli köyünün su işi ile anıldığını belirten Candan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaklaşık 30 yıllık macera bu Çiğdemli (Alakese)’nin suyu, Çiğdemli(Alakese) bu bölgede en çok su işi ile anılan bir bölge ve Bu bölgenin en büyük köylerinden biri yaklaşık 300 hanesi var, Buradaki su probleminin çözülmesi gerçekten en önemli sorunlarımızdan bir tanesiydi. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız bu konu ile çok yakından ilgilendiler, Biz zaten bölgede meseleyi bildiğimiz için sürekli söylüyorduk. Hükümetimiz bölgeye son zamanların en yoğun yatırımını yapmakta, bir tarafta yol var. Arkanızda gördüğünüz gibi Çaylıoğlu Devrek’e giden bir yol, bunun yapımı sürüyor ,bir yandan su inşaatı sürüyor, biz bu köyün suya kavuşmasını tüm gönlümüzle istiyorduk, Çünkü hakikaten ben bu köye seçim süresinde gittiğimde insanların bir tek isteği vardı, Fazla bir şey istemiyorlardı.Ne iş, ne başka şey tek istekleri suydu ,İnşallah bu köy Çiğdemli Köyü (Ala kese) Köyü 30 yıllık hayaline kavuşmuş olacak ,Bu bizi tamamen mutlu ediyor,Bir köyün daha su problemini çözmüş olacağız,Burada emeği geçen tüm yetkililere ,bizim diğer Vekil arkadaşlarımıza Köksal bey’e,Özcan bey’e,Sayın Valimize özellikle çok üzerinde durdular sağ olsunlar ,Sayın Kaymakamım sürekli buradaydı,İftar vaktinde bile buralara gidip geldi,Herkese teşekkür ediyoruz ,Herkese saygılarımızı sunuyoruz ,Sevgilerimizi sunuyoruz ,İnşallah Köydeki su problemini tek,tek çözeceğiz,Su yoksa hayat yok biz bunu çözeceğiz,farkındayız “

KÖYLERİN SU PROBLEMİNİ KÖKTEN KESMEK İÇİN 3 TANE GÖLET YAPTIRIYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ayrıca köylerin su sorununu kökten çözmek için 3 tane gölet yaptırdıklarını dile getirerek şunları söyledi. “Köylerin su problemini kökten kesmek için 3 tane gölet yaptırıyoruz, Bunların biri Alaplı’nın üzerindeki Gümeli yaylasında olan bir gölet, Bir tanesi Ormanlı Cuma’ya yapacağımız bir gölet, Bir tanesi de Çaylıoğlu tarafına yapacağız, Dolayısıyla bu havuzda ki tüm köylerin su problemini kökten kesmek istiyoruz. Bu Çiğdemli (Alakese)köyüne gelen su zaten. Buradaki barajdan geliyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde bütün su probleminin kökten çözülmüş olarak göreceksiniz. Allah bize ömür verirse tabii, inşallah, Ben bu vesile ile Halkımızın Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum, Ramazanlarını kutluyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum ”

KÖYLÜ BU SUYA HASRETTİ

Çiğdemli (Alakese)Köyü Muhtarı İsmail Turan “Çiğdemli (Alakese )Köyü’nün 200 yıllık bir su hasreti vardı, Burada en büyük emeği geçen ,Sayın Milletvekilim Prof Dr. Ercan Candan’a, Çiğdemli (Alakese)Köyü halkı adına Bizi bu susuzluktan kurtardığı için çok ama çok teşekkür ediyorum “dedi.

Turan konuşmasına şu şekilde devam etti “Bizi bu dertten ,Bu susuzluk sorunundan kurtaran sebep olan vesile olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum,Başta sayın hocamız Ercan Candan’a ,Sayın Valimize , Sayın Kaymakamımıza ,Su işleri müdürümüze burada emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum , Susuzluğu ancak oruç tutan insanlar bilir ,İftar zamanı ne kadar su ihtiyacı olduğunu , sadece biz anlayabiliriz,Çiğdemli(Alakese) Köyü anlayabilir ,Şu anda Hocamızın sayesinde( Ercan Candan) sayesinde biz büyük bir su derdinden kurtulmuş olup Halkımıza müjdeler vermek istiyoruz ,Suyun gördüğünüz gibi açılışını da yaptık ,görüyorsunuz bu köylü bu suya hasret,i gerçekten emeği geçen herkese Allahtan razı olsun diyorum ,inşallah bunu bayramdan sonra şenlik havası içerinde açılış yaparız ..

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER