Cinayetin detaylarını anlattı

Ereğli ilçesinde fırında çalışan işçiyi kurşunlayarak öldüren zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı savcılıktaki ifadesinde maktulün yaklaşık bir yıldır annesi ile yasak aşk yaşadığını iddia etti.

Cinayetin detaylarını anlattı

Ereğli ilçesinde fırında çalışan işçiyi kurşunlayarak öldüren zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı savcılıktaki ifadesinde maktulün yaklaşık bir yıldır annesi ile yasak aşk yaşadığını iddia etti.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde önceki gece saat 01.30 sıralarında Hidayet Erçin (34) tartıştığı fırıncı Mehmet Özdemir’i (42) kurşunlayarak öldürdü. Adliyeye getirilen Hidayet Erçin savcılıktaki ifadesinde cinayetin detaylarını anlattı. Mehmet Özdemir ile annesi. H.E.’nin (60) yasak aşk yaşadıklarını iddia eden Hidayet Erçin, kendilerini yaklaşık bir yıl önce ilk kez dağlık bir alanda gördüğünü, daha sonrasında da sürekli takip ettiğini ileri sürdü. Annesinin kendi üzerine kayıtlı olan telefon hattı dışında Mehmet Özdemir adına kayıtlı başka bir telefon hattı bulundurduğunu ve o hat üzerinden görüştüklerini ileri süren zanlı, cinayet günü yaşananları da detaylı bir şekilde savcıya anlattı. Cinayet gecesi Mehmet Özdemir ile kendilerine ait marangoz atölyesi önünde karşılaştıklarını ve Özdemir’in oturdukları eve doğru baktığında “Ne bakıyorsun?” diye sorduğunu, ters cevap alınca da kavga etmeye başladıklarını söyledi. Kavga sırasında yere düştüğünü ve yaralandığını ileri süren Hidayet Erçin, kavgaya daha sonra ağabeyi Adem Erçin’inde dahil olduğunu, kendisinin de ruhsatlı tabancasını ateşleyince yanlışlıkla ağabeyini vurduğunu söyledi. Olay gecesi köydeki biranede alkol aldığını ve aldığı alkolün etkisi ile Mehmet Özdemir’i öldürdüğünü ifade eden Hidayet Erçin, yaşanan olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi. Alınan ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hidayet Erçin’e tutuklama kararı çıktı.

PATLAMA SESLERİ PANİĞE NEDEN OLDU

Adliye çıkışında yakında ki bir bölgeden peş peşe patlama sesleri gelmesi paniğe neden oldu. Jandarma ekipleri zanlıyı koşarak araca bindirerek adliye önünde uzaklaştırırken, patlama seslerinin havai fişek atılmasından kaynaklandığı öğrenildi. Havai fişekleri kimin attığı ise bulunamadı. Zanlı Hidayet Erçin jandarma eşliğinde Beycuma M Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

AV. AHMET KÖSE : “İDDİALAR ARAŞTIRILACAK”

Cinayet zanlısı Hidayet Erçin’in Avukatı Ahmet Köse, müvekkilinin suçu işlediğini kabul ettiğini belirterek olaya ilişkin savcılık ve jandarmanın titiz bir çalışma yürüttüğünü, iddianamede her şeyin ortaya çıkacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köse Müvekkilim suçu işlediğini kabul etti. Suçu işletmekte ki tahrikleriyle ilgili bir takım ifadeler verdi. Savcılık şimdi bunları da inceliyor. İncelemelerin tamamlanmasının ardından iddianameyi hazırlayıp davanın birinci aşaması tamamlanmış olacak. Elim bir kaza. Nihayetinde karşı tarafta bir insan öldü. Bu insanlarında çocukları var. Onları da rencide etmemek lazım. Benim müvekkilimin bir takım iddiaları var. Kendisini bu suça işlemeye iten bir takım iddialarda bulundu. Savcılık bunları da inceleyecek ve araştıracak. Bu iddialar sadece tahrik sebebi olur. Suç işlendi. Zaten ikrarı da var. Müvekkilim o gün biraz alkollüymüş. O alkolünde de etkileri var. Olay anında karşılıklı bir takım kavga, itişme ve tehditvari şeklinde bir takım şeyler olduğunu söyledi. Olayı canlı gören bir takım tanıklarda var. Müvekkilimin kardeşi de var olayı gören. O da olayda yaralandı zaten. Olayı gören rahmetlinin çalıştığı fırının sahibinin oğlu da var dedi. Zanlının ifadesinde olaydan dolayı pişman olduğunu söylediğini anlatan Köse, alkollü olmasaydı bu suçu işlemeyeceğini beyan ettiğini dile getirdi.

Cinayetin namus davası nedeniyle işlendiğine dair iddiaların sorulması üzerine Köse şu açıklamayı yaptı: “Onunla ilgili müvekkilimin bir iddiası var. Savcılık bunu araştırıyor. Ama şimdi bunu da direk söyleyip de karşı tarafın, ölen kişinin çocuklarını da rencide etmemek lazım. Savcılık bunu neyse ortaya çıkartacak. Telefon görüşmelerinden bahsetti müvekkilim. Bunlar maddi deliller. Çok rahatlıkla savcının ulaşabileceği deliller. Var evet. O durumla ilgili müvekkilimin iddiası var. Savunmasında bu geçiyor. Ancak bu savunmada geçiyor diye öyledir, ve ya geçmiyor diyerek öyle değildir anlamına gelmez. Savcılık bunu çok yönlü olarak soruşturuyor.”

ÖLDÜRÜLEN FIRINCININ OĞLUNDAN İNTİKAM YEMİNİ

Öldürülen fırıncı Mehmet Özdemir´in oğlu Mesut Özdemir sosyal paylaşım sitesi facebook´tan babası ile birlikte çekilmiş fotoğrafını ve intikam alacağını belirten bir mesaj yayınladı. Mesut Özdemir mesajında olayın namus meselesinden ileri geldiği iddialarına tepki gösterirken Çok zamansız gittin canım babam. Yarın hep birlikte üniversite kaydına gidecektik hani. Babamı hem vurdular hem de kendilerini aklamak için iftira attılar. Benim babam ucuz bir insan değildi. Herkes bilir, herkes tanır. Her şeyden önce Allah bilir. Annemin, kardeşimin boynunu büktünüzya, yuvamızı yıktınız ya, üçten dokuza yemin olsun babamın kanı yerde kalmayacak. Nur içinde yat babacığım, mekanın cennet olsun

OLAY

Kdz. Ereğli’de 2 Eylül 2014 gecesi marangoz atölyesi önünde karşılaşan Hidayet Erçin ile fırında çalışan Mehmet Özdemir’in tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Yaşanan kavga sırasında Hidayet Erçin ruhsatlı silahı ile fırıncı Mehmet Özdemir’i öldürürken, ağabeyi Adem Erçin’i de ayağından yaraladı. Zanlı Hidayet Erçin olayın ardından jandarma karakoluna giderek teslim olurken, ölen Mehmet Özdemir’im cesedi ise otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Özdemir bu gün Çaylıoğlu Köyü’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER