CİNAYETİN ŞİFRESİ, “ÇOK KORKUYORUM”

Polis cinayeti teknik takibe aldığı Mevlüt Bilen’in büyük kızı Merve B.’nin nişanlısı K.B.’ye geçtiği ‘Bu olaydan çok korkuyorum’ mesajı üzerine çözdü.

CİNAYETİN ŞİFRESİ, “ÇOK KORKUYORUM”
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli´de İlçesine 1 yıldır kayıp olan Mali Müşavir Mevlüt Bilen´in cinayete kurban gittiği belirlendi. Polis cinayeti teknik takibe aldığı Mevlüt Bilen’in büyük kızı Merve B.’nin nişanlısı K.B.’ye çektiği ‘Bu olaydan çok korkuyorum’ mesajı üzerine çözdü.

Geçen yıl polise başvuran yakınları, Ereğli İlçesi Mali Müşavir yapan Mevlüt Bilen´in kaybolduğunu bildirdi. O tarihten beri haber alınamayan Bilen’i bulmak için tüm aile fertlerini teknik ve fiziki takibe alan polis, Kayıp Bilen’in büyük kızı Merve B.’nin nişanlısı K.B’ye çektiği bir telefon mesajına odaklandı.

Mesaj sonrasında polis tarafından gözaltına alınan şahısların ifadesinin ardından olay Mali Müşavir Bilen’in eşi Ayşe B.  ve bir süre önce başka bir suçtan cezaevine girdiğini belirlenen N. B. üzerine odaklandı.  

Araştırmayı derinleştiren emniyet güçleri,  Ayşe B ile N.B’ nin cinayete iştirak ettiği şüphesi üzerine çapraz sorguya aldı.

Olay üzerine polis evde inceleme yaptı. Mevlit Bilen’in kaybolduğu son gece evde bulunduğu belirleyen Polis N.B.’nin Mevlit Bilgen’in alkollü olması nedeniyle tartıştıklarını tespit etti.  

Yapılan çapraz  sorguda Ayşe B., cinayeti itiraf etti. Erkek arkadaşı N.B. ile evlerinde Mevlüt Bilen’i alkol alırken boğarak öldürdüklerini ve daha sonra parçalayarak bir halıya sarıp gömdüklerini itiraf etti.

Başka bir suçtan cezaevinde yatan N.B. ile birlikte adliyeye sevk edilen Ayşe B., tutuklanarak Beycuma cezaevine gönderildi.

Mevlüt Bilen’in cesedine ulaşmak için zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda polis ve jandarma ekipleri Ereğli’ye bağlı Esentepe-Kabaklar köyünde çalışma yapıyor.

Bu arada, cinayetin çözülmesinde etkili olan mesajı atan Merve B.’nin, annesinin dost hayatı yaşadığı N.B.’nin oğlu K.B. ile nişanlı olduğu anlaşıldı.

Mevlüt Bilen’in 3 kız çocuğu Merve B.(19), M.B. (17)ve K.B.(12), Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Olayın akibeti cesedin bulunmasının ardından yapılacak olan otopsinin ardından netleşecek.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER