Cinsel İstismar Tasarısıyla ilgili ´ Tasarıyı komisyona geri çekiyoruz´

Cinsel İstismar Tasarısıyla ilgili ´ Tasarıyı komisyona geri çekiyoruz´

Cinsel İstismar Tasarısıyla ilgili ´ Tasarıyı komisyona geri çekiyoruz´

Başbakan BinaliYıldırım, cinsel istismar suçlarıyla ilgili tasarının komisyona alınacağınıbelirterek, Binlerce gencin bu sorununu çözelim diye bir girişimdebulunduk, bir kanun teklifi verdik. Birdenbire kıyamet koptu. Neymiş‘Tecavüzcüye af geliyor.’ Böyle bir şey yok. Bizim amacımız bu mağduriyetigidermek. Muhalefet partilerine bu konuda uzlaşma çağrıları yaptık, hatta dedikki ‘teklifiniz varsa getirin, bu meseleyi halledelim’. Ne yazık ki bu çağrımızgerektiği gibi kabul görmediği gibi aynı zamanda bunu bir siyasi rant olarakkullanma yolunu tercih ettiler ve çok önemli bir problemi yineıskaladılar dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesi’ne katılmak üzereAnkara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenlenYıldırım’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cinsel istismar suçlarıylailgili düzenlemeye ilişkin geniş mutabakat çağrısı soruldu.

Erken yaşta evliliklerin AK Parti iktidarı döneminde suçolarak tanımlandığını hatırlatan Yıldırım, Ancak bu değişikliği bilemeyengençler 17-18 yaşından önce evlilik yapıyor, bu evlilikten çocuklar olunca buçocukların nüfusa kaydedilmesi esnasında bunun suç olduğunu ancak öğreniyorlar.Böylece erkek cezaevine gidiyor, kadın çocuğu ile ortada kalıyor. Yanigençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Özellikle bu toplumdabilindiğinden daha derin kanayan bir yaradır. Bunu görmek lazım. Seçimmeydanlarında gerek bizler AK Parti olarak, gerek ana muhalefet partisi CHP vediğerleri hep bu sorunla karşı karşıya kaldık. Biz bir söz verdik. Sorunlarıtorunlara havale etmek değil, çözüm üretmek. Bu bağlamda binlerce gencin busorununu çözelim diye bir girişimde bulunduk, bir kanun teklifi verdik. Birdenbire kıyamet koptu. Neymiş ‘Tecavüzcüye af geliyor’. Böyle bir şey yok. Bizimamacımız bu mağduriyeti gidermek. Muhalefet partilerine bu konuda uzlaşmaçağrıları yaptık, hatta dedik ki ‘teklifiniz varsa getirin, bu meseleyihalledelim.’ Ne yazık ki bu çağrımız gerektiği gibi kabul görmediği gibi aynızamanda bunu bir siyasi rant olarak kullanma yolunu tercih ettiler ve çokönemli bir problemi yine ıskaladılar. Ayrıca bu yönde toplumda da bir kafakarışıklığı oluşturmayı kısmen başardılar diye konuştu.

Tasarıyı komisyona alıyoruz
Yasa tasarısının komisyona çekildiğini açıklayan Yıldırım, Gerektoplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, gerek cumhurbaşkanımızın bukonudaki geniş mutabakat çağrısı, gerekse de muhalefet partilerine kendiönerilerini geliştirmeleri için zaman tanınması bakımından meclisteki butasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşlerideğerlendirip, bu sorun mutlaka çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezdengelemeyiz ifadelerini kullandı.

Dağ gibisorunları çöze çöze geldik
Komisyonda değerlendirmelerin süreceğini vurgulayan Yıldırım, Onlardanbir teklif gelirse bu da dikkate alınarak olgunlaştırılacak. Gelmezse siviltoplum örgütlerinden ve vatandaşlardan gelen, uzmanlardan gelen önerileri dedikkate alarak bu meseleyi halledeceğiz. Çünkü sorunların çözüm yeri siyasettir.Eğer siyaset ülke sorunlarına çözüm üretemiyorsa, topluma bir yüktür. Biz dağgibi sorunları çöze çöze geldik. O bakımdan mutlaka bu yanlışı bir şekildedüzeltmenin yolunu bulacağız şeklinde konuştu.

Endişeye gerekyok, Türkiye ekonomisi sağlam temellere oturuyor

Doların yükselişi ve CHPnin ekonomik kriz uyarısı ileilgili soruyu da yanıtlayan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

Dünyada özellikle Amerikan seçimlerinden sonrafavori gösterilen adayın değil, sayın Trump’un seçimleri kazanmasıyla birliktebir dalgalanma başladı. Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değerkazanmaya başladı. Türkiye de bundan etkilendi. Elle gelen düğün bayram. Meselebudur. Ancak biz Türkiye’nin ekonomisinin gidişatını aynen bir kalbin çalışmasıgibi izliyoruz. 7 gün 24 saat bütün dış gelişmeleri, içerideki olayları takipederek gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu bir müddet daha dünyadaki ekonomi ileilgili dalgalanma devam edecek. Özellikle kurlardaki dalgalanmalarbeklenebilir. Türkiye bakımından alınması gereken tedbirler var. Bu tedbirleriiki başlıkta değerlendirmek mümkün. Bir tanesi merkez bankasının alacağıtedbirler. Mutlaka Merkez Bankası kendi iradesiyle bu gelişmelere karşı biztedbiri vardır ve bunun devreye sokacaktır. Diğer bir tedbir hükümet olarakbizim yaptığımız, yapacağımız işler. Yasal düzenlemeler var, yapısal reformlarvar. Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı da meclis gündeminde yapılıyor.Diğeri de idari kararlar. Kobilerle ilgili şimdi kobilerin kaynağa erişiminikolaylaştırmak için kredi garanti fonunu devreye soktuk. 17 milyar TL’ye kadarek bir kredi imkanı getirdik. İkinci bir tedbir olarak kamu bankalarınınmevduat faizleri ortak bir kararla daha alt düzeyde bir faizle mevduatalacaklar. Çünkü kamu bankalarının amacı yüksek faizle kar etmek değil,ekonomiye can suyu vermek. Ayrıca birçok ekonomi ile ilgili teşvik paketleriaçıklandı. Doğu ve Güneydoğu’daki cazibe merkezleri başta olmak üzere birçokalanlarda ekonomiye ilave destek, yeniden yapılandırmalar, çek yasasındadüzenleme, hileli iflaslar ve iflas erteleme düzenlemeleri bu yapılan işlericap ettiği şekilde gereken reformlara devam edeceğiz. Endişeye gerek yok,Türkiye ekonomisi birçok dünya ülkesi ekonomisinden daha sağlam temellereoturuyor. Vatandaşlarımız, iş adamlarımızın herhangi bir endişeye katılmasınagerek yok. Her şey kontrol altında. CHP kriz uyarısı için teşekkür ediyoruz.CHP hep kriz uyarısı yapar. Biz bunu da ciddiye alıyoruz. Gereğiniyaparız.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER