Çocuklar canlarını zor kurtardı

Ereğli´ de bir kadının kullanmayı öğrendiği otomobil yoldan çıkarak çocuk parkına uçtu. Kazada otomobildeki karı koca hafif şekilde yaralanırken, parkta bulunan çocuklar canlarını zor kurtardı.

Çocuklar canlarını zor kurtardı
Ereğli´ de bir kadının kullanmayı öğrendiği otomobil yoldan çıkarak çocuk parkına uçtu. Kazada otomobildeki karı koca hafif şekilde yaralanırken, parkta bulunan çocuklar canlarını zor kurtardı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Kepez Mahallesi Behçelievler sitesi mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, İngilizce öğretmeni Necati Güngör (51) 67 LB 894 plakalı otomobil ile ehliyeti olmasına rağmen araç kullanmayı bilmeyen eşi Nuray Güngör’e (50) araç kullanmayı öğretmek için mahallede turlamaya başladı. Nuray Güngör, Bahçelievler sitesi mevkisine geldiğinde otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarında ki üç metre yüksekliğindeki duvarı aşarak çocuk parkına düştü. Otomobilde sıkışan Necati ve Nuray Güngör çiftini mahalle sakinleri ve Ereğli belediyesi itfaiye ekipleri camları kırarak dışarı çıkarttı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Güngör çifti büyük korku ve panik yaşadı. Kaza sırasında parkta oyun oynayan çocuklar ise gürültüyü duymaları üzerine sağa sola kaçışarak canlarını zor kurtardı.

Kaza sırasında çocuğunun parkta oynadığını belirten mahalle sakinlerinden Fuat Yılmaz, çok korktuğunu söyledi. Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Teyzem arabayı kullanıyordu. Bayırdan aşağı gelirken direksiyonu toparlayamayınca parka dikine indiler. Çok büyük gürültü ve ses geldi bu arada, ben hemen koştum. Hocalarımız komşularımız zaten. Araba kullanmasını öğreniyordu herhalde. Kendisi de söyledi zaten burada. Az önce parkta benim çocuklarım oynuyordu. O yüzden içim pır pır halen” dedi.

Kaza sırasında çocuk parkında arkadaşları ile birlikte top oynayan Oğuzhan Özmen ise gürültüyü duyunca kaçtıklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımızla biz sahada top oynuyorduk. Araba yukarıdan geldi, şu demirleri kırdı ve yere düştü. Ters düştü, dumanlar geliyordu. Biz patlayacak sandık. Sonra abiler geldi camı falan kırdılar. İtfaiye geldi çıkardılar.”

Kaza yerine gelen 112 sağlık görevlileri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Kaza yapan otomobil çekici ile çocuk parkından kaldırılırken, mahalle sakinlerice çocuklar kaza yapan otomobili korku dolu gözlerle izledi.

Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER