Çolak: “ Şehitlerimizi bahane ediyorlar”

Büyük Birlik Partisi Zonguldak Milletvekilli adayları olan Ahmet Çolak, Turgut Günay, İl Başkanı Taner Yıldırım, Kozlu ilçe Başkanı Yaşar Kaya, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim öncesinde Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek Başkan Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çolak: “ Şehitlerimizi bahane ediyorlar”

Büyük Birlik Partisi Zonguldak Milletvekilli adayları olan Ahmet Çolak, Turgut Günay, İl Başkanı Taner Yıldırım, Kozlu ilçe Başkanı Yaşar Kaya, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim öncesinde Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek Başkan Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak Milletvekili 1. Sıra adayı Ahmet Çolak, 3. Sıra adayı Turgut Günay, BBP Zonguldak İl Başkanı Taner Yıldırım ile Kozlu ilçesi Başkanı Yaşar Kaya Karaelmas Gazeteciler derneği (KGD)yi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Ahmet Çolak seçimlerle ilgili olarak yaptığı konuşmada, seçime katılan partileri eleştirerek “Şehitleri bahane ediyorlar, bıraksınlar bu işleri” şeklinde konuşarak şu görüşlere yer verdi.

Ahmet Çolak. “Zonguldak’ın güzide STK’larından olan KGD’ye ziyarete geldik. Davetimizi kabul ettiği için Osman Beye ve yönetim kurulu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Geçen seçimde Milli İttifak adı altında Saadet Partisiyle birlikte seçime girmiştik ancak 1 Kasım seçiminde tek başımıza girme kararı aldık. 7 Haziran’da alınan seçim sonuçları koalisyon hükümeti kurulması yönündeydi ama bu olmadı ve tekrar seçim kararı alındı. Çözüm süreci denen bizim çözülme süreci dediğimiz süreçte 2 yıl boyunca silahların terk edilmediği, toprağın ve yolların altına bomba döşendiği ve dağdan şehre indiği ortaya çıktı. Önümüzdeki seçimden sonra büyük bir zam olayı başlayacaktır ve ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz ortaya çıkacaktır. Önümüzde çok sıkıntılı bir süreç var. 7 Haziran sonuçları belli. Halkımız oyumuz boşa gider diye bize oy vermiyorlar. Biz halkımızdan samimiyet ve saflarını belirlemelerini bekliyoruz. Biz Zonguldak’ta bir araya gelip ortak karar alan partilerin arasında değiliz. Ya bizi kaile almadılar. 1 Kasım seçim çalışmalarında eğer protokolü bozarlarsa (Kazık 1) diye halka açıklayacağız. Protokole uymayan partilere oy vermeyin diyeceğiz. Bizi çağırma bile çağırmadılar. En büyük terbiyesizlik orada. Biz de bu şehrin bir partisiyiz. AKP, CHP ve MHP bugüne kadar devlet desteği alan partiler. 1 Kasım seçimlerinde devlet yardımı yok dediler. Buda işlerine geldi protokolü imzaladılar. Biz zaten bugüne kadar tüm seçim harcamalarımızı bebeğimizin süt parasından eksilterek yaptık. Samimi olduklarına inansak ne afiş asarız ne de ses arabası dolaştırırız. Ortada bir samimiyetsizlik var. Şehitleri bahane ediyorlar. Geçsinler bu işleri. Bugün bu şehitlerin olmasının sebebi de onlar. BBP bugüne kadar bir kez seçim yardımı aldı 1999 seçimlerinde. O zaman YSK bize 1.5 trilyon para verdi. Biz bu parayı aldık ama tamamını Şehitler Derneğine bağışladık ve dedik ki, (Bu milletin parasıdır biz bugüne kadar milletin parasıyla siyaset yapmadık). Bir kere seçim yardımı aldık onu da Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Derneğine bağışladı.” Dedi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Kısıtlı bir süre ve yoğun bir tempodasınız. Milletvekilliği adaylığı da ayrı bir külfet. Ahmet Beyin ve diğer vekil adaylarımızın bu seçim sürecinde Zonguldak’a bir şeyler vermek için yola çıktığını herkes gibi ben de fark ettim. Zonguldak’ın güçlü bir iktidardan çok muhalefete ve söyleme ihtiyacı var. 7 Haziran süreci Ahmet Beyin siyasete kazandırılması anlamında önemliydi. Milli ittifakla güzel bir ivme yakalanmıştı. Ben sizin o protokolde varsınız sanıyordum. Bu çalışma esnasında en büyük eksikliklerden birisi de bu. BBP’nin bu protokole çağırılmaması büyük bir eksiklik. Ben 1 Kasım seçimlerinde size ve partinize başarılar diliyorum, derneğimize gelmenizden ise ayrıca büyük onur duyduk teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER