Çolakoğlu,Türkiyedeki gazeteciliği ve basın tarihini anlattı

NTV, Cine5, Flaş ve Show TV’lerinin kurucusu gazeteci Nuri Çolakoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün davetlisi olarak geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, burada görevli gazetecilerle söyleşide bulundu

Çolakoğlu,Türkiyedeki  gazeteciliği ve basın tarihini  anlattı
NTV, Cine5, Flaş ve Show TV’nin kurucusu gazeteci Nuri Çolakoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nün davetlisi olarak geldiği Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, burada görevli gazetecilerle söyleşide bulundu. İlçede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erdemir Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Erdemir ve Ereğli’nin gelişimini anlatıcı ‘Çelikten Gelecek 50 yıl’ adıyla hazırlanan kısa film izletildi. Ardından sahneye çıkan gazeteci ve televizyoncu Çolakoğlu, Türkiye’de gazetecilik ve basın tarihi konularında konuştu. 73 yaşındaki Çolakoğlu, kariyerinden bahsetti, çeşitli anekdotlar anlattı. Söyleşinin son bölümünde gazetecilerin soru ve sorunlarını da dinleyen deneyimli televizyoncu, yaklaşık 40 gazete bulunan Ereğli’de, basın kuruluşlarının birleşerek ‘daha gülcü olabilecekleri’ önerisinde bulundu. Etkinlikte ayrıca, 1700’lerden günümüze dünya basın tarihinde ülkemizde yayınlanmış gazeteler sergilendi. Diğer yandan, söyleşi sırasında bir gazetecinin uyuklaması, meslektaşları içinde gülüşmelere neden oldu. Erdemir Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları Müdürü Gülşin Yöney, Kurumsal İletişim Müdürü (İç İletişim) Harun Özdemir, Basın Yöneticisi Cevat Bozkurt ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü çalışanı Haydar Özsu’nun da takip ettiği etkinliğe Zonguldak, Ereğli, Kozlu ve Alaplı’dan yerel muhabir, ajans muhabiri, köşe yazarı ile televizyon-gazete-radyo sahipleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 09:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 8 yıl Önce

Zaman, mekân ve mesai kavramı gözetmeksizin toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden her türlü olumsuz hava koşulunda bile özveriyle görev yapan tüm basın emekçilerinin ve kuruluşlarının “10 Ocak çalışan gazeteciler günü”nü kutlar,

Ülkemizdeki tüm basın emekçilerinin ve kuruluşlarının daha özgür düşünebilme, yazabilme ve yayınlayabilme özlemine en kısa sürede ulaşabilmesi dileklerimle birlikte, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK’ün basın camiasına ve emekçilerine yönelik şu güzel veciz sözlerini değerli basın emekçileri, kuruluşları ve haber sitenizin değerli okuyucularıyla paylaşırım.

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU M. KEMAL ATATÜRK’TEN BASIN CAMİASINA MESAJLAR:

MESAJ -1) “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.” (1929)

MESAJ -2) “Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır.” (1923)

MESAJ -3) “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz.” (1923)

MESAJ -4) “Cumhuriyet devrinin kendi anlayış ve ahlâkını taşıyan basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir.” (1 Kasım 1925, TBMM)

MESAJ -5) “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” (1922)

MESAJ -6) “Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanmasının, ne derecede nazik bir vaziyet olduğunu söylemeye lüzum görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan evvel bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi telakkilerine olduğu kadar vatandaşların hukukuna ve memleketin, her türlü hususi telakkilerin üstünde olan, yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmek manevi zorunluluğu, asıl bu mecburiyettir ki umumi düzeni temin edebilir. Bununla beraber bu yolda yanılma ve kusur olsa bile; bu kusuru düzeltecek etken ve vasıta; basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.” (1924)

Saygılarımla

“Haber kutsal, Yorum hürdür.” - “News are free, Comment is free”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality”
Web : https://www.unalsavas.com
Twitter: https://twitter.com/@UnnovaSteel

SIRADAKİ HABER