Çöp yığını insan sağlığını tehdit ediyor!

Çöp yığını insan sağlığını tehdit ediyor!

Çöp yığını insan sağlığını tehdit ediyor!
Alaplı köylerinde yol kenarında biriken çöpler insan sağlığını tehdit ediyor.
Alaplı Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan , Köylerde 20 gündür toplanamayan giriş ve çıkışında oluşan çöp yığınları halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi..
Yaşanan durumla ilgili Gazetecilere konuşan Alaplı Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan , “Bu çağda Köylerimizde çöplerin toplanamaması utanç verici bir durum. İktidar olsun muhalefet olsun Sayın Milletvekillerimiz yaşanan bu rezaleti görmeliler.? Köyün orta yerine biriken çöpler halk sağlığını ciddi boyutta tehdit ediyor. Çocuklar tehlikenin içinde oyun oynuyor. Otlayan hayvanlar ve rüzgârın etkisiyle bu atıklar yayılıyor. Bir an önce önlem alınması gerekiyor dedi.
Konteynırların çöp dolduğunu artık çöpleri yakmaya başladıklarını ifade eden Tufan, şunları söyledi:“Alaplı Kaymakamlığı Özel İdaresi tarafından Köylerimizdeki çöpleri haftada 2 gün alınıyordu. Maalesef 20 gündür İlçemizde tüm köylerin çöpleri alınmıyor. Çöp konteynırları doldu taştı. bu bağlamda Başıboş köpekler ve domuzlar çöplere gelmeye başladılar. Allah korusun bir hastalık falan olabilir. bu böyle devam edecekse köylü olarak her eve çöp poşeti dağıtmayı planlıyoruz. Çöpleri poşetlere doldurarak köye gelen çöp arabasına teslim etmelerini isteyeceğiz. Bu uygulamanın daha sağlıklı olacağına inanıyorum. En azından konteynırlardaki kirlilik ortadan kalkmış olur köyümüze domuzlar gelmez. Bu önerimi diğer muhtar arkadaşlarıma da aktaracağım.”
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER