Cuma namazı sonrası İsrail protesto edildi

Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail´in Mescid-i Aksa baskınını protesto etti.

Cuma namazı sonrası İsrail protesto edildi
Zonguldak´ta, cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail´in Mescid-i Aksa baskınını protesto etti. Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan platform üyeleri, afiş ve pankartlarla bir süre İsrail aleyhine slogan attı. Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşma yapan Yusuf Özkara, Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın çok tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu ifade ederek, Siyonistlerin belirledikleri program doğrultusunda giderek daha pervasızlaştıkları ve daha önce ´Bu kadarına cesaret edemezler´ diye tahmin edilen adımları birbiri ardına attıkları görülüyor. Kudüs´ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa´yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde tapınak inşa etme faaliyetine hız verdikleri anlaşılıyor. Taktik değişmiyor. Siyonistler bir yandan provokatif eylemlerle sinsi programların icraya çalışırken, buna karşı Filistin halkının verdiği tepkileri de yeni baskılar, yasaklar ve sindirme kampanyasının gerekçesi olarak kullanıyorlar dedi.

DİKKAT ÇEKİCİ UYGULAMALAR
Mescid-i Aksa´nın yaklaşık 1 gün ibadete kapatıldığını hatırlatan Özkara, şöyle konuştu: 31 Ekim´de Mescid-i Aksa ibadete açıldığında sadece 50 yaşını geçenlere izin verildi. Harem-i Serif´in Müslümanların girişine kapatılması uygulaması da bir plan. Dün Mescid-i Aksa´nın avlusuna adım atılması büyük bir infiale yol açarken, bugün siyonist işgal kuvvetlerinin, mescidin içine girip mihraba kadar kirletmelerinin sıradan bir hadise gibi algılanması gidişatın yönünü göstermektedir. Filistin halkı elinden geleni yapmakta, kadınlarıyla, gençleriyle direnmektedir. Yazdan bu yana Kudüs’te bilhassa gençler sürekli sokaklardadır. Kadınlar Aksa’yı canla başla savunmakta, işgalcilere karşı direnmektedir. Ne var ki, işgal ve kuşatma altındaki Filistin halkıyla birlikte İslam ümmetinin de Kudüs´e yönelik siyonist saldırganlığa karşı harekete geçmesi elzemdir.

SAHİP ÇIKMAK İSLAM ÜMMETİNİN OMUZLARINDADIR

Mescid-i Aksa´ya sahip çıkma sorumluluğunun İslam ümmetinin omuzlarında olduğunu belirten Özkara, şunları söyledi: Bunu bir yandan Harem-i Şerif´in kapatılmasının savaş ilanı olduğunu söyleyip bir yandan da İsrail´in Kanal 10 televizyonuna verdiği demeçte Kudüs´te yeni intifada başlatılmasına karşı olduğunu söyleyen Mahmud Abbas gibi işbirlikçilerden bekleyemeyiz. Sisi gibi Hamas´ı Gazze´de boğmaya çalışan darbecilerden, Suud gibi, Ürdün gibi tescilli Amerikan uşaklarından; halkını katletmekle meşgul Esad gibi kasaplardan da bekleyemeyiz. Sorumluluk ümmettedir, omuzlarımızdadır. Ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Şimdi harekete geçme zamanı. İşgale ve gasba karşı hiç olmazsa sesimizle soluğumuzla karşı durma, direnen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırma zamanı. Müslümanlar olarak ilk kıblemiz aziz Kudüs’ün işgalini önleyemediğimizi anlatan Özkara, sözlerini şöyle tamamladı: Siyonistlerce adım adım Yahudileştirilmesini engelleyemedik. Hiç olmazsa Mescid-i Aksa´nın gasp edilmesine izin vermeyelim! Siyonist saldırganlığın ümmete bu ölümcül darbeyi vurmasını engelleyelim! Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa´nın gasp edilmesi planını durdurabilirsek eğer, inşallah bu Kudüs´ün ve tüm Filistin topraklarının tekrar özgürlüğe kavuşması yolunda atılmış bir adım olsun.
Yapılan basın açıklamasının ardından Zonguldak´ta, Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, valilik önüne kadar yürüdü. Burada yapılan duanın ardından eylem olaysız sona erdi.

(RFK-HO-Y)
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER