Cumhuriyetin 92.Yılı Çoşkuyla kutlandı

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyetin 92.Yılı Çoşkuyla kutlandı


Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Ereğli’de Cumhuriyetin ilanının 92 yıldönümü kutlamaları Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal’ın Kaymakamlık makamında Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Ereğli protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Kaymakam Madenoğlu ve Protokol üyelerinin bayramını kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sahil bandında devam etti. Atatürk Bulvarı üzerinde Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal askeri araç üzerinde halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe kaymakamı Nazım Madenoğlu,”Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.yıldönümünü kutlamanın haklı bir guru ve kıvancını yaşıyoruz” dedi.

ÜLKEMİZ MODERN VE ÇAĞDAŞ DÜNYADAKİ ONURLU VE SAYGIN YERİNİ ALSIN
 
92 yıl önce bugün Yüce Atatürk’ün teklif ve TBMM’nin kabulüyle Cumhuriyet’in ilan edildiğini, Yüce milletimize özellikle gençlerimize, gençliğimize armağan edildiğini belirten Kaymakam Madenoğlu şunları söyledi; “ Cumhuriyetin anlam ve önemini daha iyi kavrayabilmek için ilan edildiği 1923 yılından önceki şartlara bakmak ve ona göre değerlendirmek gerekir, Binlerce yıllık tarihi boyunca acı ve tatlı günleri olan Miletlimizin Cumhuriyetten önce kurduğu devletlerin sonuncusu olan Osmanlı Devleti’nin muhteşem ve Kahramanlıklarla dolu ömrünün bitişine tarih şahit oluyor ve yepyeni bir devletin kuruluş aşamasına geliniyordu. Osmanlı Devletinin yıkılışı hızlandıran 1.dünya savaşı sonrasında Milletimize zorla imza ettirilen Sevr anlaşmasına göre güzel yurdumuz parçalanmış, bazı bölgeler hariç düşman hezimetini altında kalmıştır. Artık yanan ocaklar yanmaz, tüten ocaklar tütmez olmuştur. Anadolu insanı acılar, yokluklar içinde kıvranıyordu. Millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüştür, Yüce Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatabiliriz, yaşatmaya da azimli ve kararlıyız, yeter ki demokrasi içinde olup farklı ama birbirimize saygılı düşünceler Cumhuriyetimizin vazgeçilmezliği üzerinde birleşsin, kenetlensin,atılımın ve gelişmenin kaynağı olsun ,Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına hizmet etsin,Ülkemiz modern ve Çağdaş dünyadaki onurlu ve saygın yerini alsın ,Yüce Atatürk’ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma azmi ve kararlılığımızı tüm dünyaya haykırmamamız gerekiyor ve haykırıyoruz da bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum”

FENER ALAYI İLE DEVAM EDECEK

Kaymakam Madenoğlu’nun konuşmasının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Cumhuriyet bayramı kutlamaları sivil ve askeri erkânın yer aldığı geçit töreni ile sona erdi. Cumhuriyet bayramı kutlamaları akşam 18.30 da bağlık polis karakolu önünden başlayacak” Fener Alayı “ ile devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER