Demirci, 26. TİS görüşmelerini değerlendirdi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci 26´ncısı imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Demirci, 26. TİS görüşmelerini değerlendirdi
İHA-Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci 26´ncısı imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, geçtiğimiz günlerde Türkiye Taş Kömürü Kurumu binasında düzenlenen törenle imzalanan toplu şözleşme hakkında açıklamalarda bulunarak, sözleşmenin iyi ki imzalandığını söyledi. Demirci yaptığı açıklamada, Dünkü koalisyon görüşmelerinden sonra imzaladığımıza daha da sevindim dedi. 01.01.2015 tarihinde başlayan görüşmelerin geçen hafta yapılan imza töreni ile tamamlandığını ifade eden Ahmet Demirci, Bizim istediğimiz maddeler vardı. Dört dörtlük olmasa bile güzel bir sözleşme imzaladığımızı düşünüyorum. İşçi arkadaşlarımızla birlikte bu konuda hem fikiriz. Gönül isterdi ki daha iyi şeyler alalım ama hükümetin kurulmayışı, Ankara´ya gittiğimiz zaman Ankara´da muhatap bulamayışımız bazı şeyleri buraya getirdi. İyi ki imzalamışız. Dünkü koalisyon görüşmelerinden sonra imzaladığımıza daha da sevindim. Hükumetimiz yok, seçimlere gideceğiz. Bugün memurlara 4-4, 3-3 zam teklif edildi. Bunun için ben o konuda biraz daha rahatladım. Sözleşmemiz işçi arkadaşlarımıza camiamıza inşallah hayırlı olur şeklinde konuştu.

FARKLAR BU AYIN SONUNDA ÖDENECEK

Toplu sözleşmeden doğan farkların bu ayın sonunda verileceğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Biz her zaman dediğimiz gibi işçi kardeşlerimize ödeyeceğimizi söylemiştik. Bu kadar kısa zamanda ödeneceğini biliyorduk fakat tarih vermek istemiyorduk. Herhangi bir aksilik olması durumunda yalancı durumuna düşmemek için en kısa zaman zarfında ödeneceğini söylemiştik. TTK Genel Müdürü Burhan İnan toplu sözleşme imza töreninde bizlere sürpriz yaptı. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. 28 Ağustos 2015 tarihinde farklarımızı alacağız. İşçilerimize okullar açılmadan önce bir katkı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Eylül ayında 500 TL dengi ücreti alacağız ilk olarak bu da işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonra ki dönemlerde daha iyi sözleşmeler imzalayacağımızı düşünüyorum dedi.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER