Demirci’den özelleştirmeye tepki

Demirci’den özelleştirmeye tepki

Demirci’den özelleştirmeye tepki
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, özelleştirmeye karşı olduklarını belirterek, “Özelleştirme demek ölüm demek” dedi. 

Ankara’da bir dizi ziyarette bulunduklarını ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK’nın kalkınması için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Üretimin arttırılması konusunda da TTK yönetimi ile görüştüklerinin altını çizen Başkan Ahmet Demirci, özelleştirmeye karşı olduklarını kesin bir dille açıkladıklarını belirtti. Özelleştirmeye karşı sendika olarak tepkilerini koyacaklarını ifade eden Demirci, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimine de değinerek şöyle dedi:

“En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi TTK ve sendika olarak özelleştirme sıkıntılarımız vardı. 15 Temmuz’daki olaydan önce çok sık gündeme geliyordu. Allah bir daha bu tür darbe girişim veya herhangi dışarıdan gelecek bir girişimi inşallah bize göstermez. O süreçte biraz askıya alındı. Şu anda hayat yavaş yavaş yoluna girmeye başladı. Bizler de sendika olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen günlerde Ankara’ya özelleştirme dairesine ve Enerji Bakanlığında müsteşarlar ile bir toplantımız vardı. Orada özelleştirme dairesindeki başkanımızla; vekilimiz Özcan Ulupınar ile beraber gittik, konuştuk. Özelleştirme dairesi başkanı bize ‘Şu anda özelleştirmede herhangi bize gelmiş bir şey yok. Zonguldak’ın Karadon’un özelleştirme ile ilgili’ dedi. Biz sendika olarak Zonguldak halkı olarak, sivil toplum örgütleri olarak TTK’nın ileriye gitmesi için TTK’nın zarar etmemesi için; zararın aşağıya indirilmesi için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz. Biz ne yapılması lazım, bununla ilgili öneriler de sunuyoruz. TTK yönetimi ile beraber oturarak konuştuğumuz zamanlarda üretimin arttırılması konusunda toplantılarımız oluyor. Bunun için biz özelleştirmeye kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Özelleştirme demek ölüm demek. Bunu herkes biliyor. Ki böyle bir şey gelirse, kanunlar çerçevesinde, adaletli bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini isterim. Özelleştirmeye karşı biz sendika olarak tepkileri koyacak insanlarız. Biz 1991 grevini yaşamış insanlarız. Şemsi Denizer başkanımızdan çok şeyler öğrendik. O doğrultuda bizler de görevimizi en iyi şekilde yapacağımızı, TTK’nın ileriye gitmesi için en iyi şekilde çalışacağımızı buradan kamuoyuna açıklamak istiyorum.”
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER