Demirtaş,Destek verin ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunları çözelim

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi ziyaretinde; ülkede yaşanan terör, işsizlik ve ekonomik kriz sorunlarına dikkat çekti ve “Hem işçi sınıfından, hem işverenlerden, toplumun değişik kesimlerinden destek bekliyoruz.

Demirtaş,Destek verin ekonomik kriz, işsizlik gibi sorunları çözelim

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ,Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi ziyaretinde; ülkede yaşanan terör, işsizlik ve ekonomik kriz sorunlarına dikkat çekti ve “Hem işçi sınıfından, hem işverenlerden, toplumun değişik kesimlerinden destek bekliyoruz. Bizi Ankara’ya daha güçlü göndersinler ki bizler de daha iyi işçinin haklarını savunalım, daha iyi emeklinin, esnafın, işadamının hakkını savunalım istiyoruz.” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve aralarında CHP Kdz. Ereğli İlçe başkanı Hayrettin Kartal’ında bulunduğu partililer, yaklaşan 1 Kasım seçimleri kapsamında ERDEMİR’de örgütlü Türk Metal Sendikası’nın Karadeniz Ereğli şubesini ziyaret etti.

DEMİRTAŞ “SENDİKA, EREĞLİ’DE BİRLİK BERABERLİK İÇİN ÇALIŞIYOR”

19 Ekim Pazartesi günü öğlen saatlerinde gerçekleşen ziyarette Demirtaş’a şube başkanı Metin Ercan ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptılar. Demirtaş Sendika Genel Başkan Yardımcısı olarak Ankara’da görev yapan önceki dönem Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’la Ankara’da görüştüğünü hatırlatarak, “Yusuf (Ziya Odabaş) Başkan bu görevi başarı ile götürüyordu. Eminim sizin de onun kadar başarılı olacaksınız. Yönetiminizle birlikte Ereğli’de birlik ve bütünlüğü sağlayacak şekilde çalışmalarınızı sürdüreceğinizi biliyoruz.” Dedi.

TERÖR, EKONOMİK KRİZ VE İŞSİZLİK SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Demirtaş Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesinde yaptığı konuşmada, yoğun bir tempoda seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreci özetleyen ve Demirtaş,bu süreçte vatandaşın yaşadığı sorunların üzerine “terör, ekonomik kriz ve işsizlik” gibi sorunlarında eklendiğine dikkat çekerek gittikleri yerlerde çözümün CHP’de olduğunu detayları ile açıkladıklarını anlattı.

“İNSANIN ‘GÜNAYDIN’ DİYESİ GELİYOR”

İlk önce terör sorununa dikkat çeken Demirtaş, artan terör olaylarının sorumlusunun Akp iktidarı olduğunu belirti ve “ 7 Haziran’dan sonraki süreçte iki tane büyük sorun çıktı. Zaten vatandaşların günlük sorunları vardı; emeklinin sorunları vardı, işçinin sorunu vardı, işsizin sorunu vardı, çiftçinin sorunu vardı… Bunları üzerine biliyorsunuz iki büyük sorun daha çıktı. Türkiye son üç aydır terör dalgasıyla karşı karşıya. 7 Haziran’dan önce olmayan bu terör dalgası 7 Haziran’dan sonra niye ortaya çıktı bunu iyi sorgulamak lazım. Türkiye’nin dört bir tarafındaki evlere ateş düşmeye devam ediyor. Bunun sorumlusunu da iyi düşünmek lazım. Biliyorsunuz son üç yılda AKP iktidarı açılım saçılım adı altında birçok yanlış politikalar üretti. Bu politikalar sonucunda PKK daha da güçlendi. Siz terör örgütüyle pazarlık masasına oturursanız, kapalı kapılar ardında konuşursanız, onlarla mücadele edeceğinize onların sırtını sıvazlarsanız geldiğimiz nokta bu olur. En son Sayın Cumhurbaşkanı da ‘bizi kandırdılar’ dedi. İnsanın günaydın diyesi geliyor. Üç yıldır bunları niye düşünmediniz, değerlendirmediniz. Biz onlarla pazarlık masasına oturmayın dedik. Bu sorunun çözüm yolu parlamentodur dedik, demokratik yollardan bu işi çözelim dedik. Ama maalesef dinleyen olmadı.” Diye konuştu.

“SURİYE SINIRI KEVGİRE DÖNDܔ

Demirtaş, terörde gelinen noktanın endişe verici boyutlara ulaşmasına ve AKP hükümetinin hatalı Suriye politikalarına dikkat çekerek, “Birde hiç Türkiye’de olmayan İŞİD terörü çıktı. Hatalı Suriye politikası sonrasında Suriye sınırı kevgire döndü. Gelenin gidenin kim olduğu belli değil, bir kontrol yok, güvenlik yok. Ondan sonra da Adıyaman’da militan devşiriyorlar, Konya’da, Ankara’da, Bursa’da, Kocaeli’de Türkiye’nin dört bir tarafında İŞİD’ militan devşiriyorlar. Emniyetin haberi yok veya var da herhangi bir işlem yapılmıyor. Geldiğimiz noktada geçtiğimiz hafta Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık ve 102 tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bunlardan dolayı tabi vatandaşın morali de bozuk.” Dedi.

“DESTEK VERİN EKONOMİK KRİZ, İŞSİZLİK GİBİ SORUNLARI ÇÖZELİM”

Konuşmasında diğer bir önemli sorunun “ekonomik kriz ve işsizlik” olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Demirtaş, sendika yetkililerinden destek isteyerek şöyle konuştu:

“Ekonomik kiriz de bir yandan vatandaşı darboğaz ediyor. Bu dönemde ciddi anlamda iflaslarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu da tabi aynı zamanda işsizlik demek. Onun için bizim için 1 Kasım seçimleri çok önemli. Hem işçi sınıfından, hem işverenlerden, toplumun değişik kesimlerinden destek bekliyoruz. Bizi Ankara’ya daha güçlü göndersinler ki bizler de daha iyi işçinin haklarını savunalım, daha iyi emeklinin, esnafın, işadamının hakkını savunalım istiyoruz.”

ERCAN “ÇALIŞAN HAKLARI İÇİN HER ORTAMDA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bizim genel merkezimizin 1 ve 2 Ağustos’ta gerçekleştirilen genel kurulundaki görev taksiminde Yusuf Ziya Odabaş Başkanımıza genel başkan yardımcılığı görevi nasip olunca bizim kendi aramızda da böyle bir görev dağılımı oldu. İnşallah teşkilatımıza, Ereğlimize, Erdemirimize hayırlı uğurlu olur. Ben temennileriniz için teşekkür ederim. Geçmişte nasıl hem bölgemiz hem de Erdemir için gerekli çabayı sarf ettiysek yine aynı şekilde çalışanlarımızın hakları için her türlü ortamlarda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Size de çalışmalarınız da başarılar diliyorum. İnşallah az önce özetlediğiniz ülke genelindeki sıkıntıların düzeleceği umuduyla seçimler bölgemize hayırlı olur.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER