Demirtaş,Filyos projesini destekliyoruz..Ama...

Demirtaş,Filyos projesini destekliyoruz..Ama...

Demirtaş,Filyos projesini destekliyoruz..Ama...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ‘AKP iktidarı, 14 yılın sonunda ancak Filyos Limanı’nıntemelini atabildi. Elbette ki Filyos’a 14 yıldan sonra da olsa böyle birlimanın yapılmasını ve Filyos projesini destekliyoruz. Yine umuyor ve diliyorumki, Filyos projesinin diğer aşamalarını da bir an evvel temelini atar ve hızlıbir şekilde bitirip, Zonguldak Ekonomisine, Türkiye Ekonomisine kazandırırlar. ’dedi.

Cumhuriyet Halk PartisiZonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Temel atma törenleri için Zonguldak’agelen Başbakan Binali Yıldırım ve bazı Bakanların ziyaretini değerlendirdi. Demirtaş’ınkonu ile ilgili açıklaması şu şekilde ; Ancakdün başbakan Binali Yıldırım’ın ve Bakanların Zonguldak’ta yaptığı konuşmalarabaktığım da, sanki AKP Zonguldak’tan hiç milletvekili çıkaramamış,Zonguldak’tan hiç oy alamamış gibi Zonguldak’a ve Zonguldak’ın sorunlarınasırtlarını döndüklerini, Zonguldaklının hiçbir sorununuçözmeye yönelik bir adım atmadıklarını, yine Zonguldaklıya üvey evlat muamelesiyaptıklarını görünce, Zonguldak adına bir kez daha derinden üzüldüm. Dün birkez daha gördük ki, AKP Zonguldak’ı tamamen gözden çıkarmış, Zonguldaklınınsesini duymuyor. Bir kez daha gördük ki, Dağ Fare doğurdu. Bir kez daha gördükki; AKP iktidarda kalmaya devam ettikçe, Zonguldak’ın hiçbir sorunuçözülmeyecek, Zonguldak kaybetmeye devam edecek, Zonguldak’lıya yine hüsrana uğrayacak.

DUYMADIM

Başbakan ve Bakanlarınyaptıkları konuşmalarda ben Zonguldak’ın hiçbir sorununun çözüleceğine dair birsöz duyamadım, çaba görmedim. TTK’nın 6 bin üretim işçisi açığınıngiderileceğine dair hiçbir söz duyamadım, çaba göremedim. Rödevasişletmecilerinin sorunlarının çözüleceğine dair bir söz duymadım, çabagörmedim. Zonguldak-Ereğli, Devrek-Ereğli yollarının, tünellerin, yol sorunlarının çözüleceğine dair bir sözduyamadım, çaba görmedim. Ereğli tersanelerinin canlandırılacağına dair bir sözduyamadım, çaba görmedim. Saltukova Havaalanının iç hatlara açılacağına,sorunlarının çözüleceğine dair bir sözduyamadım, çaba görmedim. Zonguldaklı işsizlere hemen nasıl iş bulacaklarınadair bir söz duymadım, çaba görmedim. Zonguldak esnafının sorunlarınınçözüleceğine dair bir söz duymadım, çaba görmedim.

TARAFTARI DA DUYMAZDAN GELDİLER

Zonguldak’ın bir başka önemlisorunu ise stat sorunu. Zonguldakspor’un fedakâr taraftarları, Başbakan’ın 10metre ötesinden hem Başbakan’a, hem Spor Bakanına stat istediklerinihaykırdılar. Ama hem Başbakan, hem de Spor Bakanı, Zonguldak spor taraftarınınbu haykırışlarını duymazdan geldiler, görmezden geldiler. Bu da bir kez dahaaçıkça gösteriyor ki, Zonguldak taraftarı da,Zonguldaklı da AKP iktidarının umurunda değil.

HİÇ ŞAŞIRMADIM

Başbakan Zonguldak’agelmeden önce sosyal medya hesabımdan “ Saray darbesi ile devrilen, seçilmişBaşbakan Davutoğlu yerine, saray tarafından başbakan olarak atanan BaşbakanBinali Yıldırım, Filyos limanının temelini atacakmış. Hiçbir yetkisinikullanamayan, sarayın elinde oyuncak olan ve kağıt üzerinde başbakancılıkoynayan Binali Yıldırım, Zonguldak’a gelse ne olur, gelmese ne olur. BaşbakanBinali Yılıdırım’ın hiçbir yetkisi yok. Saray ataması ile Başbakanlık koltuğusahibi olan Binali Yıldırım’dan Zonguldaklılar, maden işçileri hiçbir medetummasınlar, hiç talepte bulunmasınlar. Nasıl olsa Zonguldak için hiçbir talebiyerine getiremeyecek. O da diğer AKP’liler gibi şovunu yapıp, gidecek.Zonguldaklı da kötü kaderi ile baş başa kalacak” demiştim. Maalesef AKPhakkında bir kez daha haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşadım. Başbakan’ın veBakanların bu durumlarına bir kez daha, hiç şaşırmadım.

TEK DERTLERİ VAR

Başbakan Binali Yıldırım’ınve AKP’lilerin şu anda tek dertleri var. O da Cumhurbaşkanı’na ısmarlama yenibir koltuk bulmak. Türkiye’de Osmanlıdan günümüze kadar gelen 150 yıllık parlamenter rejim değiştirerek,demokrasiyi ortadan kaldırarak, başkanlık yani dikta yönetimi getirmek.Maalesef yaptıkları yanlışlarla, Devlet Bahçeli’nin de payandalığı ileTürkiye’yi uçuruma doğru hızla sürüklüyorlar.O sebeple Zonguldaklı AKP’lilerin umurunda değil. AKP Demokratikyollardan iktidardan gitmeden Zonguldak’ın ve Türkiye’nin hiçbir sorunuçözülmez. Vatandaşlarımız şunu bilsinlerki, biz CHP olarak hem tek adam yönetimine, dikta yönetimine geçitvermeyeceğiz, hem de Zonguldak’ınsorunlarını çözeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye de parlamenter rejimin,demokrasinin, özgürlüğün, hukuk devletinin, birliğin ve bütünlüğün teminatıdır.Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin teminatıdır.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER