Demirtaş,TTK´yı Müessese,Müessese özelleştirecekler

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Basın toplantısı düzenledi.

Demirtaş,TTK´yı Müessese,Müessese özelleştirecekler

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlen toplantıya partisinin İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasına terör saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlara ve şehitlere başsağlığı, yaralı olanlara ise şifa dileyerek başlayan Demirtaş,” Türkiye her gün yeni bir terör saldırısı ile sarsılmaktadır. Terör olaylarında son 6 ayda 300’ün üzerinde güvenlik görevlimiz şehit oldu. Türkiye´nin başkenti Ankara’da 5 ayda 3 büyük terör olayı gerçekleşti. Terör maalesef Masum sivil, kadın, çocuk, genç, yaşlı asker, polis demeden can almaya devam ediyor.”dedi.

Türkiye’nin en önemli sorununun terör sorunu olduğunu ve terörle mücadelede devletin her zaman yanında oldukların belirten Demirtaş, terörün bitirilmesi için âmâsız, fakatsız iktidara her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak Türkiye AKP tarafından yönetilmemektedir. AKP, freni patlamış kamyon gibi Türkiye’yi sağa sola doğru savurmakta ve Türkiye’yi büyük felakete sürüklemektedir “diyerek AK Parti hükümetini eleştirdi.

Ülke gündemi dışında Zonguldak ile ilgili açıklamalarda da bulunan Demirtaş, TTK’nın Müessese, Müessese ve yine TTK Zonguldak limanının özelleştirileceğini iddia ederek yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Sadece Diyarbakır, Surda güvenlik güçlerine 400 ihbar geliyor. PKK silah depoluyor, lojistik yığınak yapıyor, hendek kazıyor, dağa adam götürüyor diye Güneydoğuda bir çok yerden benzer ihbarlar geliyor ama valiler ve emniyet güçleri teröristlere karşı işlem yapmıyor. PKK’lılara dokunmayın diye, bunu ben söylemiyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyor. Cumhurbaşkanı 17 Eylül 2015 günü katıldığı bir televizyon programında diyor ki…”Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı. Belki kendilerine çeki düzen verirler, belki bu şekilde devam etmezler ama maalesef kendilerine çeki düzen vermediler demişti..

 KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Ülke yangın yerine dönmüş, her gün şehit cenazeler geliyor, Cumhurbaşkanı tutturmuş “ Başkanlık sistemi isterim de başkanlık, başkanlık sistemi Türkiye’yi diktatörlüğe götürür felaket sürüler, bizim CHP olarak Türkiye’yi felakete götürecek bir sistemi kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’nin yararına olan güçlendirilmiş parlamenter sistemdir.

Bakın anayasanın ilk dört maddesini değiştirilmesini isteyen 2 parti var, birisi AKP diğeri HDP’dir neden çünkü ikisi de Türkiye Cumhuriyetinin kurucu idaresinden rahatsızlar.

TBMM SAĞLIK AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU ÜYESİYİM

TBMM sağlık aile çalışma ve sosyal işler komisyonu üyesiyim. Partimizin emek politikaları konusunda gereken mücadeleyi TBMM çatısı altında yürütmeye çalışmaktayım. İlk milletvekilimiz Tunalı Hilmi Bey ve önceki genel başkanlarımızdan Bülent Ecevit’in emek politikalarını naçizane şekilde TBMM’de yürütmeye çalışmaktayım.

İKTİDARA GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

AKP 13 yılda ülke sorunları çözemediği gibi Zonguldak’ın da hiçbir sorununu çözemedi. Bakın geçen yıl Şubat ayında kanun çıkmasına rağmen hala rödevansçıların şirketlerinde çalışan 4.500 işçi vardı Ama bugün itibariyle 1000 kişi kalmış durumda oysa yapılması gereken hızla rödevanscılara gerekli desteği sağmaktadır.3500 maden işçimiz işsiz kalmıştır. Biz tekrar 3500 işçi arkadaşımızın işine kavuşması için rödevansçıların Zonguldak ekonomisine yeniden katkı sunması için iktidara gereken desteği vermeye hazırız.

İŞÇİ AÇIKLARI BUGÜNE KADAR GİDERİLMEDİ

Yine AKP TTK’daki işçi açıklarını bugüne kadar gidermemiştir. TTK’ da ki üretim işçi açığı bugün itibariyle 5000’inin üzerindedir. 2009 dan beri 7 yıldır TTK’ ya işçi alınmamaktadır.Hızla TTK’ da ki üretim işçisi açıkları giderilmelidir.Bakın TTK zarar ediyor diyorlar ,Bakın Rize´deki Çaykur’da zarar ediyor ama geçen sene seçimden önce 3500 işçi aldılar.

ZONGULDAK’IN BİR YILDA UĞRADIĞI EKONOMİK ZARAR 400 MİLYON TL’DİR

Yine HEMA ‘nın işlettiği alaca ağzındaki iş yerinde çalışan 850 işçi arkadaşımız işsiz kaldılar ve e 1,5 yıldır üretim yapılamıyor. Alacağıznı TTK’mı işletecek yoksa özel sektöre ihale ile mi verilecek belli değil. Bakın üç konuda Zonguldak’ın bir yılda uğradığı ekonomik zarar 400 milyon TL’dir,

TTK ÇÖKERSE ZONGULDAK ÇÖKER

Üç sorun da bir bütündür ve birlikte hızla bir şekilde çözülmesi tüm Zonguldak için hayati derecede önemlidir. TTK çökerse Zonguldak çöker, aldığımız duyumlara göre TTK’yı müessese müessese özelleştirecekler. Şu an TTK’ nın öncelikli olarak Kozlu müessesesinin özelleştirecekleri duyumunu aldık, Enerji bakanlığında bu yönde bir çalışma yaptıkları duyumunu aldık.

KAR EDEN BİR İŞLETMEYİ NEDEN SATIYORLAR? 

Yine tartışılan bir konu TTK Zonguldak limanının özelleştirilmesi, TTK Zonguldak limanı işletmesi TTK’nın yılda 1 Trilyon liradan daha fazla kar elde eden bir işletmesi. 80 civarına işçi arkadaşımız oradan evine ekmek götürüyor. Kar eden bir işletmeyi neden satıyorlar? Bunu iyi düşünmek gerekir. TTK limanının özelleştirmesi, TTK´yı özelleştirerek tamamen kapatmanın önemli aşamalarından birisidir. Bunu CHP olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

2014 YILINDA TÜRKİYE 33 MİLYON TON TAŞKÖMÜRÜ TÜKETMİŞ

2014 yılında Türkiye 33 milyon ton taş kömürü tüketmiş. Termik santrallerde, sanayi de, evlerde tüketilmiş bu kömür. Bunun sadece 1,8 milyon tonu Zonguldak’ta üretilmiş. 31 Milyon ton kömür ithal edilmiş. Kolombiya´dan, Güney Afrika’dan, Amerika Birleşik Devletlerinden Rusya’dan, Ukrayna’dan ithal edilmiş. Son 5 yılda 20 milyar dolar, yani 60 katrilyon TL Kömür ithalatına para ödemişiz.

Zonguldak Kömür varsa, var olan bir kent. Biz Bütün bu konuların Zonguldak’ta tartışılmasını, konuşulmasını ve bir kamuoyu oluşmasını istiyoruz.

HERKESE GÖREV DÜŞMEKTEDİR

TTK´nın, Genel Maden İş Sendikasının, Ticaret Odasının, Bülent Ecevit Üniversitesinin ve diğer üniversitelerin, Maden Mühendisleri Odasının, enerji bakanlığının, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcilerinin ve kömür konusunda uzman uluslar arası konuşmacıların olduğu bir kömür çalıştayı toplanmalı, çalıştay da bu konular tartışılmalı ve Çalıştay sonucunda ulaşılan sonuçlar Zonguldak’ta uygulanmalıdır. Bu Konuda herkese görev düşmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER