DEMOKRASİ İLE AÇIKLANMAZ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası’nın Şişecam A.Ş.’ye bağlı 10 fabrikada başlattığı grevin, 1 hafta sonra, Bakanlar Kurulu Kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesinin demokrasi sınırları içinde değerlendirilemeyeceğini belirtti.

DEMOKRASİ İLE AÇIKLANMAZ

gundemeregli.com-Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaparak Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası’nın Şişecam A.Ş.’ye bağlı 10 fabrikada başlattığı grevin, 1 hafta sonra, Bakanlar Kurulu Kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesinin demokrasi sınırları içinde değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Sendikalar, demokrasinin olmazsa olmaz temel kurumlarındandır.Sendikaların Anayasamızdan, yasalarımızdan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan en temel haklarından biri de grev hakkıdır.Kristal-İş Sendikamız, üyelerinin haklı ve meşru taleplerini, işverenin katı tutumu nedeniyle sözleşme masasında alamamış ve grev haklarını kullanmıştır.Bakanlar Kurulu’nun, genel sağlık ve milli güvenlik gerekçesiyle grevi ertelemesi işvereni daha da uzlaşmaz duruma getirmekle kalmayacak diğer sözleşmelerin de masa başında bitirilmesini zorlaştıracaktır. Her sektörde genel sağlığı ve milli güvenliği etkileyecek bahaneler öne sürülecektir. Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu karar özgür toplu pazarlık sürecini ortadan kaldıracak ağır bir darbedir. Kötü örnek olmuştur. En kısa sürede düzeltilmelidir.Bu kararı, demokrasinin sınırları içinde değerlendirmek mümkün değildir. Çünkü sendikalar göstermelik kurumlar haline getirilmekte ve işçi hakları yok sayılmaktadır.Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Kristal-İş Sendikamızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER